Як використовувати аспірин для відбілювання білизни та очищення пральної машини / depositphotos.com

Аспірин - дешеві таблетки, які можна використовувати не тільки в медичних цілях. Багато господинь знають, що ацетилсаліцилова кислота - ефективний засіб при пранні речей або позбавленні від накипу в пралці. УНІАН розповість, що буде, якщо покласти аспірин у пральну машинку.

Раніше ми говорили про те, хто і навіщо кладе серветки в пральну машину від вовни і волосся на речах.

Аспірин - плямовивідник для одягу

Знайомий кожному аптечний товар - унікальний засіб для виведення плям, який можна використовувати постійно. Рецепт простий:

Відео дня
  • розтерти 10 таблеток аспірину;
  • розчинити порошок в 10 літрах води;
  • замочити білизну в розчині на 7-10 годин;
  • викласти одяг в барабан машинки і випрати, як зазвичай.

Такий лайфхак допоможе вам не просто очистити речі від бруду, але і позбутися від багатьох небажаних плям. Аспірин відпирає навіть кров і вино, що вдало, адже не багато засобів справляються з такими плямами.

Раніше ми говорили про те, як вивести жирні плями з одягу і як випрати річ в тазику правильно.

Як відбілити білизну за допомогою аспірину - поради

Крім видалення плям, аспірин ще й прекрасно відбілює речі, перетворюючи їх на білосніжні шати. Для того, щоб повернути одягу колишню витонченість, дотримуйтеся інструкції:

  • розтерти в порошок 2-3 таблетки аспірину;
  • змішайте їх з порошком для прання;
  • засипте суміш в відсік СМА і виперіть речі.

Перевага такого способу полягає в тому, що для якісного відбілювання не потрібно замочувати речі. Єдиний нюанс - старі, поношені або неабияк пожовклі речі, для відбілювання яких, об'єктивно, без замочування не обійтися.

Прання кольорової білизни з аспірином руками

Не у всіх є пральні машинки - тоді на допомогу приходить старе добре прання в тазику. У цьому випадку теж можна використовувати аспірин для того, щоб "освіжити" речі. До того ж, деякі господині бояться, що часте використання кислоти може пошкодити барабан машинки.

Якщо перете руками, то запам'ятовуйте лайфхак:

  • потовкти 6-10 таблеток аспірину;
  • розвести їх в 10-12 літрах води;
  • замочити білизну в розчині на 6-8 годин;
  • випрати речі як зазвичай.

Після того, як виперете одяг, прополощіть його ретельно і розвісьте сушитися природним чином. На щастя, таким чином можна прати дитячі речі, як особливо делікатну частину гардероба.

Як правильно почистити пральну машину від накипу

Крім ефективного очищення речей від плям і жовтизни, за допомогою аспірину можна позбутися від накипу в пральній машинці. Якщо хочете спробувати таку функцію таблеток, розітріть 5 штук в порошок, змішайте з кондиціонером. Засипте отриману суміш в контейнер для порошку і включіть режим холодного прання, не закладаючи білизну в машинку. Примітно, що у аспірину принцип дії такий же, як і у лимонної кислоти, тому накип, який з'явилася недавно, такий засіб видаляє швидко і ефективно.

Вас також можуть зацікавити новини: