Як вивести жирні плями / фото ua.depositphotos.com

Вивести жирні плями з одягу важко, але можливо. Якщо помітили таке забруднення на тканині, то краще відразу зайнятися пранням. Вивести старе пляма набагато важче. Таку річ не варто прати в пральній машинці без обробки, інакше вивести пляму буде ще важче.

УНІАН назвав 5 простих засобів для видалення жиру з одягу, які легко знайти вдома. Раніше ми розповідали, як відіпрати плями поту з футболки.

Рідина для миття посуду

Це один з найефективніших засобів проти жирних плям. Втирайте рідину для миття посуду в масну пляму і залиште на 15-20 хвилин. Потім виперіть річ в машинці. Змивати засіб з тканини перед пранням не потрібно.

Відео дня

Господарське мило

Замочіть одяг з плямою в гарячій воді і ретельно натріть господарським милом. Залиште річ мінімум на 2 години, потім виперіть звичайним способом. Спосіб особливо ефективний проти свіжих плям.

Харчова сода

Харчову соду можна застосовувати на натуральних і делікатних тканинах, а також на брюках. Соду змішайте з водою у співвідношенні 1:1. Нанесіть на забруднене місце і залиште на 30 хвилин. Потім протріть пляму непотрібною зубною щіткою. Змийте залишки соди теплою водою і виперіть річ в машинці.

Крохмаль з молоком

У 50 мл молока розведіть 4 столові ложки картопляного крохмалю. Втирайте суміш в масну пляму і залиште на ніч. За ніч крохмаль повинен підсохнути. Вранці промийте пляму під проточною водою і виперіть річ в машинці або вручну.

Спирт

Високопроцентний спирт видаляє навіть найстаріші плями, які "не бере" жоден інший спосіб. Для посилення ефекту в ложку спирту можна додати пару крапель оцту.

Одяг замочіть в гарячій воді, а потім вилийте на пляму столову ложку чистого спирту. Залиште на 10 хвилин. Потім виперіть одяг в машинці з рідким засобом для прання. Спирт може зіпсувати тканину, тому спочатку перевірте його на непомітній ділянці одягу.

Вас також можуть зацікавити новини: