Кращі способи використання рибних консервів вдруге - читайте на УНІАН / фото ua.depositphotos.com

Давайте зізнаємося: багато хто п'ює рідину, яка залишається після консервованої риби. Вона дуже смачна, якщо закусити чорним хлібом або додати спеції. УНІАН розповідає, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, щоб не виливати її.

Раніше УНІАН писав, як вибрати рибу в консервах.

Чи можна використовувати олію з консервів - подбайте про здоров'я

Відразу варто відзначити, що однозначних заборон лікарів, чи можна самому їсти олію з консервів, немає. Це, радше, питання смаку і звички. Подобається - пийте на здоров'я. Водночас приправленої спеціями олії краще уникати, якщо не впевнені у її якості.

Відео дня

Хоча головне питання, чи можна використовувати олію з-під рибних консервів, залишається відкритим. Олія з-під риби, як уже вище згадувалося, самому краще все ж не пити - хоча б тому, що це занадто калорійна закуска. До того ж не всі "шлунки світу" можуть винести такий "подарунок" вашого апетиту.

Куди можна використовувати олію з-під рибних консервів - топ страв, про які ви не здогадувалися

Рибний сік можна їсти з картоплею, заправляти салати, смажити на олії інші продукти, наприклад, яєчню.

Ось кілька варіантів, як можна використовувати олію з-під риби:

  • Соус до салату "Цезар". Всього одну чайну ложку олії з-під консервів додають до заправки з лимонним соком і гірчицею. Це урізноманітнить і разом з тим підкреслить смак анчоусів і креветок - основних інгредієнтів салату.
  • Яєчня, смажена риба. Олію з консервів рекомендують використовувати замість рослинного масла. Яєчні такий компонент додасть пікантних ноток, а смак риби тільки посилить.
  • Італійська паста. Олію з-під консервів використовують в соусах до пасти разом з лимонним соком і водою. Ще олію додають у саму пасту після варіння. Перед цим рекомендується змішати соус з помідорами і рибою.
  • Піца, пиріжки, солоні маффіни. Олію додають в процесі приготування тіста замість води. Це ж стосується і іншої випічки. Боятися не варто - олія з-під консервів не погіршить якості тіста і не буде перешкоджати його підйому. 
  • Лід. Не викидайте вміст консервів після їхнього використання. Натомість його можна заморозити в холодильнику і, готуючи страви, використовувати як важливі інгредієнти. Наприклад, додавати в супи.
  • Вівсянка з лососем. Щоб урізноманітнити сніданки, використовуйте олію з-під консервів як основиу для заварювання пластівців. По-перше, олія підкреслить рибний смак, по-друге - додасть пісної вівсянці відсутньої гостроти.

У мережі багато порад, як застосувати рибний "сік" по другому разу, але кулінарія залишається поки що головним варіантом їхнього використання.

Що можна зробити з олією з-під шпрот і оселедця - ідеї, щоб заощадити

Найпопулярнішим в цьому контексті залишається сік з-під шпрот і з-під оселедця. Це менш дорогі продукти, але в готуванні основних страв нічим не поступаються консервам з-під того ж тунця або лосося.

Простий спосіб, що можна зробити з олією з-під шпрот - використовувати її у бутербродах зі шпротами і огірком. Кулінари радять розмішати рідину з-під консервів з лимонним соком і наносити на хліб (звісно, після вершкового масла), тільки потім викладати рибу. Закуску можна прикрасити гілочками петрушки.

Також олію з-під шпрот можна додавати в маринади, соуси, овочі і вмочати його в крекери.

Друге невирішене питання - що можна зробити з олією з-під оселедця. Цю рідину кулінари радять додавати в юшку, рибний пиріг, тушковану рибу у фользі і під час смаження курячих яєць.

Вас також можуть зацікавити новини: