Лабрадор стане для людини відмінним компаньйоном по життю / фото Катерина Шварц

У тому випадку, якщо ви вирішили завести домашнього улюбленця, зокрема собаку, вам буде важливо визначитися з його породою. Одним з кращих виборів для здобуття вірного друга сім'ї буде пес лабрадор. Розбираємося, чим же хороша порода собак лабрадор, які головні її плюси і мінуси.

Раніше ми писали, чи варто купувати коргі, детально розповівши про особливості таких песиків.

Лабрадор в будинку - яка це собака

Насамперед зазначимо, що лабрадор-ретрівер та золотистий ретрівер схожі, але мають трохи зовнішніх відмінностей. У них трохи різна шерсть - у ретриверів вона довша та іноді хвиляста. Також лабрадори бувають в трьох кольорах (коричневий, чорний і палевий), ретривери ж можуть бути тільки з золотим забарвленням. Ще вони відрізняються ступенем пухнастості хвостів.

Відео дня

Відповідно, ці породи характер мають дуже схожий, практично ідентичний, але головна їхня перевага для сім'ї - вони гарні в якості компаньйонів. Собаки добрі і дуже доброзичливі - всіх люблять, добре ладнають з іншими тваринами і уживаються з дітьми. Крім того, лабрадори - віддані тварини, які хочуть брати участь у справах сім'ї. Кінологи називають головні переваги лабрадорів-ретриверів: врівноваженість, чуйність, довірливість, моторність, доброта, ніжність, а також гострий розум.

Але в зв'язку з цим, у псів є кілька невеликих мінусів:

  • Лабрадори часто можуть "заграватися", кусаючи людей під час гри, але не зі зла.
  • Вони дуже люблять гризти і жувати все, що бачать.
  • Лабрадори схильні до жебрацтва щодо їжі, що може призвести до їхнього ожиріння.
  • Пес лабрадор схильний до тривожності і переживає навіть через нетривалі розлучення з господарем.
  • Через те, що ці собачки дуже товариські, вони багато і часто гавкають.

Порода собаки лабрадор найкраще підійде в якості вихованця для сім'ї з дітьми і людям з обмеженими фізичними можливостями.

Скільки коштує лабрадор - ціна в Україні

Природньо, що улюблений домашній вихованець - це безцінно, але тим не менш, якщо ви вибрали цю породу, то потрібно знати, скільки коштує бровко лабрадор. Діапазон цін на лабрадорів в Україні досить широкий, але середня ціна на породистих якісних цуценят в районі 15-20 тисяч гривень: палевий і чорний лабрадор коштуватимуть до 15 тисяч, а ось шоколадний лабрадор обійдеться дорожче - до 30 тисяч гривень. Ціна досить висока, але ви не пошкодуєте про вибір потім, так з огляду на те, скільки живе лабрадор, щеня окупиться сповна - тривалість життя дорослої особини становить від 10 до 12 років.

Вас також можуть зацікавити новини: