Коргі - фото дорослого собаки та цуценяти / depositphotos.com

Час від часу деякі породи собак набувають серед українців особливої популярності, але ці милі руді (і не тільки) малюки завжди були серед улюбленців - йдеться про коргі. Ці кумедні коротколапі пухнасті попки крадуть сердечко з першого ж погляду. Здається, що вони завжди готові грати та веселитися.

Багато хто вважає, що коргі через свій розмір та поступливий, але пустотливий характер відмінно підходять для утримання в квартирі або для спілкування з дітьми, але не варто себе обманювати, адже вони справжні маленькі вівчарки.

УНІАН розбирався, що це за порода собак коргі та чого від них чекати.

Відео дня

Який характер у коргі - маленькі вівчарки

Найчастіше вельш-коргі відрізняються поступливим, але дуже грайливим характером. Правда, види цієї породи мають різні особливості.

Вважається, що вельш-коргі пемброк більш активні, вони люблять грати, а також швидко звикають до господаря. Саме їх називають королівський коргі, тому що собак цього виду дуже любила покійна королева Великобританії Єлизавета II. На момент коронації вона вже володіла понад 10 милими рудими пухнастиками.

А ось вельш-коргі-кардиган відрізняється більш спокійним характером. Варто пам'ятати, що не всі коргі руді, їх забарвлення набагато різноманітніше.

Попри поступливий характер, коргі можуть бути досить агресивними. Вони довго терплять дитину, який тягає їх за вуха і хвіст, але якщо з собакою погано поводитися, то вона може показати свій характер "вівчарки" та стати некерованою, що для всіх закінчиться сумно.

Скільки коштує коргі - ціна "кусається"

Якщо ви прийшли до висновку все ж купити собаку цієї породи, то варто бути готовим до того, що щеня коргі "вдарить" по кишені. Вартість за одного милого пухнастого малюка в розплідниках стартує приблизно від 25 тисяч гривень.

Звичайно, на різних неофіційних сайтах можна знайти цуценя коргі набагато дешевше, але ніхто не дасть вам гарантію, що коли тварина виросте, то ви отримаєте милого пухляша з картинки. Крім того, питання здоров'я собаки буде повністю на ваших плечах, адже у цуценя без документів та "невідомого походження" можуть бути різні захворювання.

Ціна цуценя коргі обумовлена тим, що їх дуже складно розводити. Самки коргі народжують часто під наглядом ветеринара, адже природні пологи протікають вкрай важко. Відповідно, медичні витрати закладаються у вартість цуценя.

Також доведеться розщедритися й на утримання такого собаки. В середньому, в місяць в пухнастика доведеться вкладати від 3 до 5 тисяч гривень. При цьому варто пам'ятати про систематичні походи до ветеринара, адже слабким місцем цієї породи є хребет і, в разі виникнення проблем, доведеться чимало витратити.

Для кого підходять коргі - собака-компаньйон

З огляду на терплячий характер коргі, то собаки цієї породи підійдуть сім'ям з дітьми різних вікових груп, літнім людям. Їх можна сміливо брати в сім'ю, навіть якщо раніше у вас не було собак.

Також ці активні та життєрадісні малюки із задоволенням складуть компанію такому ж активному та оптимістичному господареві-другу.

Раніше УНІАН писав про найкращих собак у світі, яку породу завести новачкові.

Вас також можуть зацікавити новини: