Чому кіт дивиться в стіну і нявкає - чи потрібно турбуватися / фото ua.depositphotos.com

Господарі кішок вже звикли до примх хвостатих улюбленців. Часом вони можуть бути кумедними, а іноді й жахаючими. З давніх часів люди складали легенди в спробах пояснити поведінку кішок. Навіть придумували немислимі та містичні історії, щоб знайти хоч якесь пояснення дивацтвам своїх улюбленців. УНІАН розбирався, чому кішки дивляться туди, де нічого немає.

Раніше УНІАН писав, чому кішка бігає та нявкає.

Чому кіт сидить та дивиться у стіну - ніякої містики

Люди багато років придумували найрізноманітніші причини того, чому кішка сидить й дивиться в стіну. Однією з версій навіть було, що наші пухнасті улюбленці бачать привидів. Звичайно ж, це не так. Все набагато простіше.

Відео дня

Річ у тім, що у котів дуже чутливий слух та неймовірно пильні очі. Якщо тварина дивиться в порожнечу, як нам здається, то насправді вона бачить щось настільки дрібне, на чому люди не фокусують свою увагу. Водночас коту дуже цікаво спостерігати за маленькою мошкою, що лазить по стіні, або порошинкою, що коливається в повітрі.

Крім того, пухнастик може зацікавитися звуком, який зміг вловити з іншого боку стіни. Якщо людина не чує чогось, то це не означає, що ніяких звуків немає. Це може бути птах, машина або будь-що інше.

Чому кішка сидить та дивиться в кут - пора бити тривогу

Найчастіше, пильний погляд кота в нікуди не має ніякого значення. Як ми вже з'ясували, зазвичай це всього лише цікавість. Але часом така поведінка може стати причиною для занепокоєння господаря.

Кішка може дивитися в кут у пошуках нового місця, яке можна використовувати як туалет. Для цього є кілька причин. Серед найбільш нешкідливих - брудний лоток або невідповідний пісок. Також це може бути свідченням серйозних проблем зі здоров'ям домашнього улюбленця, наприклад, сечокам'яна хвороба або інші захворювання.

Вас також можуть зацікавити новини: