Розповідаємо, чому пральна машинка рве речі / фото ua.depositphotos.com

Прання одягу настільки міцно вкоренилося в повсякденній рутині кожної сучасної людини, що "пралка" є практично в кожному будинку. Однак побутова техніка, до якої так звик кожен з нас, може завдавати проблем – іноді трапляється так, що пральна машина робить затяжки або навіть рве білизну. Чому це може траплятися, розповідаємо нижче.

Чому рветься білизна в пральній машині - поширені причини

Якщо після прання з'явилися дірки у вашому одязі, це тривожний дзвіночок, який може сигналізувати про несправності в техніці. Часто господині думають, що пральна машинка рве речі, тому що в одному завантаженні було занадто багато білизни, проте це далеко не так. Фахівці з ремонту "пралок" кажуть, що причиною можуть бути пошкодження на поверхні барабана. На жаль, усунути їх самостійно не вдасться, в цьому питанні краще довіритися майстру. 

Варто відзначити, що на око таку проблему виявити дуже складно. Найчастіше майстри по ремонту "промацують" барабан вручну, надівши на руку капронову шкарпетку або панчоху, щоб дефект було простіше знайти. Якщо пошкодження барабана несуттєві, його можна зачистити, і ціна такого ремонту не буде захмарною. 

Відео дня

Подібна проблема може виникнути і з машинками, які служать не один рік. Але якщо раніше все було нормально, тоді чому дірки на одязі після прання раптово з'явилися? Майстри з ремонту "пралок" кажуть, що з плином часу між барабаном і баком може з'явитися щілина. Якщо при пранні туди потрапить річ, вона застрягне, але барабан не перестане обертатися, що неминуче призведе до утворення дірок. При пранні на високих обертах зіпсуватися в машинці можуть не тільки футболки, але і постільна білизна. 

Як машинка може рвати речі - що якщо "проблема" в одязі

Одна з причин, чому пральна машинка автомат рве речі – дрібні предмети в одязі. Фахівці кажуть, що залишити дірки на білизні може навіть найбільш невинна річ – наприклад, блискавка.

"Порушниками" вашого спокою можуть стати і ці деталі на одязі:

  • кісточка бюстгальтера,
  • застібка бюстгальтера (особливо часто стає причиною утворення затяжок), 
  • металеві пряжки.

Крім того, обов'язково перевіряйте кишені перед тим як відправити одяг в прання. Часом одна забута булавка або навіть шпилька можуть зіпсувати відразу кілька дорогих і улюблених предметів гардеробу.

Вас також можуть зацікавити новини: