Зі старих гвинтових кришок можна зробити багато різних дрібничок / фото flickr.com/recyclethis

Деякі предмети після використання ми або відразу викидаємо, або складаємо в шухляду, де вони чекають (іноді роками), поки їх знову не використають за призначенням. До такої категорії відносяться й металеві кришки від банок, з яких можна зробити невеликі зручні аксесуари.

Якщо руки у вас на місці, то ви задумаєтеся, що можна зробити з кришок від банок. Ми підкажемо кілька ідей, як нестандартно їх використовувати.

До речі, нещодавно ми вже говорили, що зробити, щоб не іржавіли кришки на банках.

Що можна зробити з металевих кришок від банок

І так, політ фантазії тут безмежний. Це можуть бути як просто предмети інтер'єру, так і корисні дрібниці.

Топ речей, які можна зробити з кришок від банок:

  • красива гольниця;
  • підставка під гаряче;
  • магніт на холодильник;
  • сувенір, наприклад - панно.

Щоб зробити зі старих гвинтових кришок подушечки для голок, слід взяти шматочок тканини і прошити його ниткою так, щоб вийшов куполоподібний мішечок по діаметру кришки. Набити в нього вату, поролон або інший м'який, але такий, що тримає форму, матеріал і стягнути трохи тканину. Нанести клей на внутрішню сторону кришки і приклеїти мішечок лицьовою стороною назовні.

Потім беремо ще один шматочок тканини, наносимо клей на іншу сторону кришки і приклеюємо цю тканину, захльостуючи її краю на бічну стінку. І потім закриваємо бічну частину красивою стрічкою, наприклад, тасьмою з мережива, її також потрібно приклеїти. Ще можна приробити гачок.

З кришок від банок можна зробити гольниці / фото flickr.com/jennerosity

А якщо ви хочете зробити підставку під гаряче, візьміть 5 однакових за розміром гвинтових кришок, і одну поменше - вона буде в центрі. Далі:

  • берете нарізану на круги щільну тканину, наприклад джинсову;
  • прошиває ниткою по краю, щоб стягнути в такий собі мішечок;
  • засовуєте в нього кришку;
  • зшиваєте, щоб тканина не розлізлася;
  • берете відповідні по діаметру гудзики;
  • приклеюєте їх по центру кришки, де буде низ - там якраз буде отвір від тканини.

Гудзики стануть "ніжками" вашої майбутньої підставки. Потім за допомогою клею з'єднуємо всі кришки, маленька по центру, інші навколо - вийде квіточка. Після цього зшиваємо нитками кришки між собою, щоб надійніше трималися, і все - підставка готова.

Якщо хочете зробити магнітик для холодильника, можете приклеїти збоку кришки тонкий шпагат. Сам магніт приклейте до зовнішньої сторони кришки, а всередині - вирізану за розміром картинку, фотографію, текст, що завгодно, що радувало б ваше око.

Що можна зробити з алюмінієвих кришок

Говорячи про такий матеріал, ми в першу чергу звернемо увагу на те, що можна зробити з кришок від енергетиків. Насправді не тільки енергетиків, адже мова йде про відкривачку на алюмінієвих банках.

Йдеться про ці відкривачки на алюмінієвих банках / фото flickr.com/diversey

Тут варіантів теж неймовірна кількість. З таких "кришечок" можуть вийти:

  • прикраси (сережки, намиста, хрестики, підвіски різних форм);
  • сумки (так-так, вони - по виду будуть схожі на еко-сумки з супермаркету або авоськи);
  • пояси (а чому б і ні, дуже незвично і штанці не спадають);
  • кольчуги (раптом комусь треба).
З таких відкривачок плетуть навіть сумки / фото flickr.com/29621494@N02

За допомогою цього, здавалося б, сміття, можна зробити значок. Для цього вам треба знайти красиву (або просто вподобану) металеву кришку від пляшки і шпильку. Беремо таку відкривачку від банки, просовуємо в шпильку і кладемо всередину кришечки від пляшки. Загинаємо краю кришечки, щоб вони надійно тримали відкривачку - готово.

Найпростіший спосіб зробити підвіску - взяти потрібну кількість таких відкривачок і склеїти їх в потрібну форму. Замість клею можна використовувати тонкий дріт.

З'єднувати такі відкривачки можна тонким дротом / фото flickr.com/theaudiochick

Що можна зробити зі старих кришок від каструль

Маленькі дрібнички з таких кришок не вийдуть з об'єктивних причин, але їх теж можна використовувати нестандартно. Наприклад, якщо у них відповідної форми ручка, можна з'єднати такі кришки з дошкою і повісити на стіну - вийде вішалка для рушників, фартухів або що ще потрібно повісити.

Старим кришкам від каструль теж можна знайти інше застосування / фото flickr.com/123820257@N04

Також із кришок можна зробити настінні годинники. Механізм на батарейках купити - не проблема. Підійде навіть зі скляними кришками, до того ж, у них вже є отвір в центрі для стрілок. Прикрасити їх можна як завгодно - пофарбувати, приклеїти будь-який принт, намалювати самому!

Також старі кришки від каструль можна використовувати в якості декору в саду - зробити сніговика або красиво прикрасити клумбу.

Вас також можуть зацікавити новини: