Як прибрати цвіль з вікон / фото ua.depositphotos.com

Чорний грибок навколо вікна і на самому склі не тільки псує інтер'єр кімнати, але і шкодить здоров'ю. Вона може викликати кашель або алергію. Цвіль часто з'являється в будинках з високою вологістю і поганою вентиляцією. Прибрати цвіль можна за допомогою недорогих домашніх засобів.

Раніше ми писали, як відмити пластикове підвіконня.

Як прибрати цвіль з вікна

Залежно від віку колонії цвілі і ураженої площі, проти неї застосовують різні засоби.

Відео дня

Перший засіб, який варто спробувати - нерозбавлений столовий оцет. Рясно змочіть губку в оцті і протріть всі місця з цвіллю. Також оцет можна залити в пляшку з пульверизатором і розпорошити на цвіль. Залиште оцет на годину, щоб він розчинив цвіль, і протріть поверхню чистою губкою.

Якщо оцет не допоміг, спробуйте застосувати більш агресивний засіб. Для цих цілей використовуйте побутовий відбілювач. Змішайте його з водою у співвідношенні 1:1. Відбілювач ефективно вбиває навіть стару цвіль. При роботі з відбілювачем обов'язково надягайте рукавички і провітрюйте приміщення. Протріть сумішшю води і відбілювача ділянку з цвіллю і залиште засіб на 30 хвилин. Потім протріть чистою вологою губкою.

Добре бореться з цвіллю і грибком речовина фунгіцид. Цей засіб можна купити в господарському магазині. Протріть місця з цвіллю губкою, змоченою в розчині фунгіциду і води в співвідношенні 1:1. Роботу проводять в рукавичках.

Якщо у вас є ультрафіолетова лампа - можна освітити нею уражені пліснявою ділянки. Цвіль швидко загине від випромінювання.

Вас також можуть зацікавити новини: