Як правильно і смачно приготувати перлову кашу / depositphotos.com

Перлова крупа займає лідируючі позиції в рейтингах найкорисніших каш, адже вона містить велику кількість потрібних людині корисних речовин. В її складі є цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, хром, нікель, калій, кальцій, вітаміни групи В, А, D, Е, Н і РР, а також клітковина. УНІАН розповість, як правильно варити перловку, щоб вона була розсипчастою і смачною.

Раніше ми говорили про те, які каші корисні і рекомендовані до вживання.

Як швидше замочити перлову крупу - лайфхак

Перед тим, як почати варити перловку, її необхідно замочити у воді. Це нешвидко - крупу потрібно залишити на ніч, але якщо у вас немає часу, то можна замочити перловку на 2-3 години. Чим менше вона буде замочуватися у воді - тим довше вам доведеться її варити.

Відео дня

Спосіб замочування простий - потрібну кількість крупи перебрати і кілька разів промити під проточною водою. Потім висипати в глибоку ємність, залити холодною водою і залишити на відведену кількість часу. В кінці воду потрібно злити і ретельно промити зерна.

Як швидко зварити перловку без замочування - поради

Деякі господині не замочують перловку, але тоді її доведеться довго варити. Якщо вам підходить цей варіант, то переберіть крупу, приберіть сміття, кілька разів промийте під теплою водою. Потім викладіть в киплячу воду (на 1 склянку крупи - 3 склянки води), проваріть дві хвилини. Злийте окріп, залийте холодну воду і знову поставте ємність на вогонь. Варіть до кипіння, постійно зменшуючи вогонь. Через 10 хвилин можна додати сіль, спеції і вершкове масло. Варити перловку потрібно до тих пір, поки вся вода повністю не випарується - як правило, перловка без замочування вариться 40-60 хвилин.

Як швидко зварити перловку в мультиварці - рецепт

Відварити улюблену кашу можна не тільки в каструлі, але і в мультиварці. Для цього вам потрібно викласти крупу в чашу мультиварки і залити холодною водою. Вибрати режим "Каша", "Гречка" або "Рис". Якщо крупу не замочували, то час приготування складе 1.5 години, а якщо перловка "відпочивала" у воді, то вона буде повністю готова за 60 хвилин.

Як швидко зварити перловку в мікрохвильовці, щоб було смачно

Мікрохвильовка - ще одна побутова техніка, в якій господині варять перловку. Викладіть крупу в глибокий посуд для мікрохвильовки і залийте холодною водою. Потім виставите мікрохвильовку на повну потужність, а час - 20 хвилин, якщо попередньо замочували перловку. Крупа, яка не замочувалася, звариться за 30-40 хвилин. 

В процесі вам потрібно буде кілька разів перемішувати кашу і підливати окріп. Додавати сіль, перець і вершкове масло краще додавати в кінці. Готову перловку потрібно буде накрити кришкою і залишити у вимкненій мікрохвильовці на 10 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: