За правильного зберігання цвілі на хлібі не буде дуже довго / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Хліб є важливою частиною раціону українців. Його вживають під час майже всіх прийомів їжі. Тому так важливо потурбуватися про правильні умови зберігання і не викидати його завчасно.

Сьогодні розглянемо, що потрібно зробити, щоб хліб не пліснявів. Також ми розповідали, як боротися з конденсатом.

Як запобігти появі цвілі на хлібі

Існує маловідомий спосіб, як зробити так, щоб хліб не пліснявів. Це подовжить його свіжість з кількох днів до кількох тижнів.

Відео дня

Як пише видання Еxpress з посиланням на експертів з Wheeldon Brothers, варто перестати користуватися хлібницями і зберігати хліб в оригінальній упаковці.

"Але внісши кілька простих змін, наприклад, контролюючи вологість і температуру, можна подовжити термін придатності та скоротити кількість відходів, що потрапляють у відро для сміття", - додати фахівець.

Як зазначається, попередньо нарізаний хліб є найбільш вразливим з точки зору збереження продуктів. На ньому найшвидше з'являється цвіль. Так, хлібобулочні вироби на заквасці можуть почати черствіти протягом кількох годин після нарізки.

Якщо покупний хліб був у пакеті, то Wheeldon Brothers рекомендує вставити в упаковку паличку селери. Там стверджують, що вона виділяє вологу, яка не дасть хлібу пересохнути, і при цьому не сприяє утворенню цвілі.

За словами експертів, зберігання хліба в холодильнику разом зі стеблами селери допоможе зберегти його м'якість. Герметичність у цьому може стати тільки на заваді, тому варто в пакеті зробити невеликі отвори.

Ці надрізи дадуть можливість випустити зайву вологу і не дати конденсату утворюватися.

"Волога, що накопичується в герметичному пакеті, створює ідеальне середовище для розвитку цвілі. Кілька невеликих отворів допоможуть знизити цей ризик - тільки будьте обережні, не перестарайтеся, інакше хліб занадто швидко висохне", - додали в Wheeldon Brothers.

Як альтернативу, хліб можна зберігати в герметичному контейнері в холодильнику. Це захистить його від зайвої вологи та запахів, якщо для когось важливий такий нюанс.

Як варіант, можна навіть помістити хліб в оригінальному пакуванні в контейнер із кришкою, що щільно закривається.

Ми зібрали всі ці поради щодо зберігання, щоб ви дізналися, як зробити так, щоб домашній хліб не пліснявів так швидко і не втрачав свої якості.

Вас також можуть зацікавити новини: