Устілки з фольгою на зиму - як їх правильно носити / depositphotos.com

Зручна річ: устілки з фольгою. З одного боку - повсть або хутро, з іншого - фольга. Просто і начебто зрозуміло, яким боком класти устілки. Але, разом з тим, розмови на тему "Вниз фольгою чи догори" часом перетворюються на справжні дебати. УНІАН спробував розібратися, як правильно покласти устілки у взуття й чому.

Раніше ми розповідали, як утеплити ноги та що робити, якщо вони замерзли.

Устілки з фольгою - чим вони хороші

Щоб взимку ноги не мерзли, потрібно утеплити взуття - покласти в нього відповідні устілки. Це можуть бути:

Відео дня
  • Устілки з повсті - найпростіший варіант, вони відмінно зберігають тепло і вбирають зайву вологу.
  • Хутряні устілки - витримують доволі низькі температури, хоча і швидко зношуються.
  • Устілки з алюмінієвою фольгою - хороші тим, що працюють за принципом термоса: тримають тепло всередині взуття, а холод не пропускають.

Крім цього, за рахунок додаткового шару з фольги такі устілки можуть прослужити довше звичайних.

Як правильно покласти устілки з фольгою - вниз чи догори

Логічно, що устілки з фольгою потрібно покласти фольгою вниз, а теплим матеріалом - до ноги. Як це працює: фольга відбиває холод, що йде знизу, а повсть або хутро зверху зігрівають ноги. 

Але багато хто носить якраз навпаки - фольгою догори.  І ось чому: так само, як і холод, фольга відбиває тепло, що йде від ноги, тому у взутті стає тепліше. Так може, краще дійсно класти устілки фольгою догори?

Може й краще, але тут є одне "але": коли устілка лежить фольгою догори, то ноги при ходьбі більше пітніють, а, значить, стають мокрими й переохолоджуються.

Висновок такий: якщо ви багато ходите, то правильно покласти устілки в взуття, коли фольга внизу, якщо ж більше сидите або стоїте - то краще фольгою догори. 

Вас також можуть зацікавити новини: