Як прибрати вапняний наліт з крана / фото ua.depositphotos.com

Накип на крані - часта проблема в старих будинках. Вапняний наліт на крані не відмивається звичайними миючими засобами і псує сам змішувач. Виникає він через домішки у воді. УНІАН розповість, як прибрати вапняний наліт з крана підручними засобами.

Кран - не єдине місце в будинку, на якому зустрічаються вапняні забруднення. Раніше ми розповідали, чим очистити унітаз, якщо в ньому з'явився жовтий наліт.

Хімічні засоби від нальоту на крані

У господарських магазинах можна купити спеціальні засоби від вапняного накипу. Зазвичай вони продаються у вигляді порошку або спрею. Зверніть увагу, що деякі делікатні матеріали, такі як мармур і камінь, не можна обробляти хімічними засобами.

Відео дня

Господарське мило

Господарське мило видаляє накип з крана і надає йому блиск. Шматок мила натріть на тертці і викладіть в миску. Залийте гарячою водою і перемішайте до однорідної кашки. Додайте чайну ложку в суміш. М'якою губкою нанесіть кашку на змішувач і залиште на 2 години. Потім змийте теплою водою.

Оцет

Оцет 9% злегка підігрійте на плиті або в мікрохвильовці. Змочіть в ньому рушник або велику ганчірку і обгорніть кран. Залежно від ступеня забруднення залиште ганчірку на крані на час від 30 хвилин до 4 годин. Потім протріть кран зубною щіткою (м'якою, щоб не було подряпин).

Сода 

У 100 мл теплої води розчиніть 3 чайні ложки соди. Перемішайте до стану густої сметани. М'якою ганчіркою нанесіть суміш на забруднені ділянки крана. Залиште на 90-120 хвилин і змийте теплою водою.

Важливо: соду не можна втирати в кран, оскільки вона може залишити подряпини. Наносьте речовину акуратно.

Лимонний сік

Сік свіжого лимона добре роз'їдає накип на крані. А ось лимонну кислоту краще не використовувати - вона може залишити подряпини. Розріжте лимон на половинки і натріть м'якоттю, видавлюючи сік. Залиште на 20 хвилин і промийте кран вологою губкою.

Засіб для миття посуду

Нерозбавлений засіб для миття посуду можна використовувати навіть кранах з делікатних матеріалів, наприклад, хромованих, кам'яних і позолочених. Щедро нанесіть його на кран і залиште на 1 годину. Потім протріть кран губкою.

Вас також можуть зацікавити новини: