Що нейтралізує запах тютюну - надійний засіб з вашої кухні / фото ua.depositphotos.com

Вкрай неприємна ситуація, коли вдома відчувається запах цигарок. Звичайно, відповідальні господарі не дозволяють курити в будинку або квартирі, але часом обставини беруть своє, і цей неприємний запах в'їдається в одяг, меблі та стіни. УНІАН розбирався, як прибрати запах тютюну.

Раніше УНІАН писав, що робити, якщо смердить відро для сміття

Що нейтралізує запах тютюну - прості засоби з кухні

Якщо в будинку або квартирі курили досить-таки довго, то продукти горіння тютюну в'їдаються в стіни, підлогу, стелю – в усі поверхні. В цьому випадку позбутися запаху допоможе лише ремонт та заміна всіх меблів.

Відео дня

У разі, якщо куріння вдома - лише одиничний епізод, то ситуацію можуть врятувати прості сорбенти з аптечки, такі як активоване вугілля, а також необхідні засоби можна знайти на кухні - кава, рис та інше.

Обраний сорбент - кава, активоване вугілля, рис – потрібно покласти на тарілку та залишити в кімнаті. Протягом доби-двох ситуація з запахом помітно покращиться, все залежить від того, як довго курили в приміщенні.

Як швидко прибрати запах цигарок з одягу - копійчаний засіб

Одяг, просочений сигаретним димом, також не приносить задоволення. Існує вірний спосіб позбутися від цього неприємного запаху. Для цього знадобиться оцет.

Необхідно у велику каструлю або таз налити окріп та додати туди дві–три столові ложки звичайного оцту. Речі розвісити над ємністю та залишити на ніч. Вже до ранку від запаху не залишиться й сліду, але одяг доведеться додатково просушити.

Як позбутися від запаху цигарок на одязі без прання - корисний лайфхак

Є більш швидкий (якщо так можна сказати) спосіб усунення запаху цигарок з одягу. Знову знадобиться столовий оцет.

Необхідно змішати воду і оцет в розрахунку один до трьох. В отриманому розчині змочити губку або ватний диск та ретельно протерти одяг. Після обробки річ потрібно ретельно провітрити.

Вас також можуть зацікавити новини: