Експерт дала поради, як зберігати авокадо / фото ua.depositphotos

Обрати стигле та смачне авокадо - іноді той ще квест. Тож кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич пояснила, як не прогадати, купуючи цей плід.

Як вона розповіла в сюжеті "Сніданку з 1+1", від того, коли ми маємо його їсти, й залежить, який плід ми будемо обирати. "Всі знають, що авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція", - каже Дорошкевич.

Кулінарна блогерка заявила, що визначити, стигле авокадо чи ні, можна й за плодоніжкою: якщо вона суха й з легкістю відривається, це потрібний плід. Але якщо ви відірвали плодоніжку, потрібно швидко з'їсти авокадо, бо воно почне псуватися.

Дарія поділилася лайфхаками, як пришвидшити дозрівання авокадо. Якщо ви хочете, щоб воно стало стиглішим, просто загорніть його у паперовий пакет з яблуком чи бананом. Якщо потрібно дуже швидко зробити плід стиглим, замотайте його у харчову плівку.

При цьому Дорошкевич не радить зберігати нерозрізане авокадо у холодильнику, адже будь-які жири при охолодженні стають менш смачними. "Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури", - пояснила вона. Щоб половинка плода не темніла, полийте її соком лимона й загорніть у харчову плівку.

Нагадаємо, намазка з авокадо - універсальна закуска, яка стане прекрасним доповненням практично до будь-якої страви. УНІАН ділиться простим рецептом ніжної та неймовірно смачної намазки.

Вас також можуть зацікавити новини: