Маринад може стати інгредієнтом для соусу / фото ua.depositphotos.com

Коли залишився розсіл від огірків, багато діляться на два табори: хтось його виливає, а хтось п'є після бурхливого вечора. Однак, є і новий спосіб, який вразить навіть досвідчених гостей.

Раніше ми розповідали, як приготувати сало в розсолі з цукром і чи можна використовувати масло з консервів.

Куди застосувати розсіл від огірків - варіанти

Розсіл з-під огірків може зробити майонез менш жирним і надати йому невелику пікантність. Головне - знати, в яких пропорціях готувати імпровізований соус.

Відео дня

Для цього достатньо додати розсіл в майонез в співвідношенні 1:3. Потім ретельно перемішати до однорідності. Точно такий же фокус можна провернути і зі сметаною. Таким чином вона може стати освіжаючою заправкою для салатів, добавкою до вареників або макаронів. 

Що робити з рештою розсолом ще

Рідина з-під огірків можна також використовувати, щоб замаринувати шашлик, рибу або цибулю. Гурманам, які люблять експерименти, варто спробувати відварити картоплю для салату в розсолі. Це додасть гарніру пікантних ноток, а такий варіант картоплі точно сподобається вашим близьким. 

Стане в нагоді маринад і як заміна звичайного оцту. Його можна додати в салат для смаку або в борщ для збереження кольору буряка.

Ви здивуєтеся, але звичайний розсіл допоможе очистити брудні сковорідки і решітки для гриля. Досить їх полити цією рідиною і ненадовго залишити перед миттям.

Крім цього, маринад підтримує кисле середовище в грунті для рослин, які цього потребують (гортензія, рододендрон, азалія). Для цього потрібно всього лише скропити розсолом грунт навколо квітів.

Вас також можуть зацікавити новини: