
Коли залишився розсіл від огірків, багато діляться на два табори: хтось його виливає, а хтось п'є після бурхливого вечора. Однак, є і новий спосіб, який вразить навіть досвідчених гостей.
Раніше ми розповідали, як приготувати сало в розсолі з цукром і чи можна використовувати масло з консервів.
Куди застосувати розсіл від огірків - варіанти
Розсіл з-під огірків може зробити майонез менш жирним і надати йому невелику пікантність. Головне - знати, в яких пропорціях готувати імпровізований соус.
Для цього достатньо додати розсіл в майонез в співвідношенні 1:3. Потім ретельно перемішати до однорідності. Точно такий же фокус можна провернути і зі сметаною. Таким чином вона може стати освіжаючою заправкою для салатів, добавкою до вареників або макаронів.
Що робити з рештою розсолом ще
Рідина з-під огірків можна також використовувати, щоб замаринувати шашлик, рибу або цибулю. Гурманам, які люблять експерименти, варто спробувати відварити картоплю для салату в розсолі. Це додасть гарніру пікантних ноток, а такий варіант картоплі точно сподобається вашим близьким.
Стане в нагоді маринад і як заміна звичайного оцту. Його можна додати в салат для смаку або в борщ для збереження кольору буряка.
Ви здивуєтеся, але звичайний розсіл допоможе очистити брудні сковорідки і решітки для гриля. Досить їх полити цією рідиною і ненадовго залишити перед миттям.
Крім цього, маринад підтримує кисле середовище в грунті для рослин, які цього потребують (гортензія, рододендрон, азалія). Для цього потрібно всього лише скропити розсолом грунт навколо квітів.