Як швидко вивести жирну пляму / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Плями на одязі неминучі: бризки кави, пляма від кетчупу або загадкова пляма, природа якої невідома... Хай там що, будь-яка завдає чимало клопоту під час прання. Але, на щастя, є один перевірений засіб, який може перетворити прання на гру. Чим можна вивести стару жирну пляму, та інші плями, з якими не впорався навіть засіб для виведення плям - читайте нижче. 

Як швидко вивести жирну пляму

Найкращий засіб від жирних плям на одязі - це гліцерин.  Так, це той самий гліцерин, який часто трапляється в засобах для догляду за шкірою і ліках, і він може творити справжні дива з плямами, які важко вивести.

Весь секрет у його хімічному складі. Гліцерин являє собою безбарвну рідину без запаху, яка має високу гігроскопічність. Це означає, що він добре зволожує, а також видаляє і розпушує стійкі плями на тканині. Саме гігроскопічність дає змогу гліцерину проникати у волокна тканини, досягаючи молекул плям і взаємодіючи з ними: молекули гліцерину оточують і поміщають у "капсули" частинки плями, і цим самим полегшують їхнє видалення з тканини в процесі прання.

Відео дня

Особливо ефективний гліцерин для плям на олійній основі, таких як жир, рослинна олія, косметика і навіть чорнило, а також плям від ягід, кави і гірчиці. З його допомогою можна видалити і старі засохлі плями - тепер ви знаєте, як вивести стару жирну пляму від рослинної олії. Крім цього, гліцерин абсолютно безпечний для більшості тканин і кольорів.

Як видалити пляму за допомогою гліцерину

Щоб видалити пляму за допомогою гліцерину, вам знадобиться, власне, сам гліцерин (його можна купити в будь-якій аптеці), чиста біла тканина або губка і тепла вода.   

Як використовувати гліцерин від плям на одязі:

  • акуратно промокніть пляму і нанесіть кілька крапель гліцерину безпосередньо на забруднену ділянку, намагаючись покрити всю пляму;
  • залиште на 10-15 хвилин - якщо пляма не зникає, акуратно потріть її круговими рухами чистою білою тканиною або губкою;
  • промийте оброблене місце теплою водою, щоб видалити гліцерин і пляму, а потім виперіть, як зазвичай, із м'яким мийним засобом. 

Після прання краще висушити річ на повітрі - тепло сушарки може закріпити плями, що залишилися. Якщо пляма все ще помітна, повторіть обробку.

Раніше ми розповідали, як часто прати джинси і чому гендиректор Levi's ніколи не робить цього.

Вас також можуть зацікавити новини: