Ілюстрація / REUTERS

Юпітер — найбільша з планет. Її ретроградний рух має дуже важливе значення для нас. Про вплив цієї планети і про головні поради на майбутній період розкажуть астрологи.

Енергетика Юпітера дуже сильна, але ця планета впливає на людей більш м'яко, ніж ті планети, які знаходяться ближче до Землі. Що стосується цього разу, то Юпітер буде досить небезпечним лише на початку свого ретроградного руху — в перші пару-трійку тижнів, оскільки в цей час ретроградними будуть три інші планети, дві з яких почнуть зворотний шлях практично день в день з Юпітером, пише slovofraza.

Чого варто побоюватися в період ретроградного Юпітера з 14 травня по 13 вересня

Читайте такожАстролог назвавши знаки Зодіаку, від яких успіх відвернеться у другій половині травняПерше, чого ретро-гігант позбавить більшість людей, — потужної інтуїції. Точніше, під впливом Юпітера шосте почуття може працювати викривлено, неправильно. Такий ефект триватиме максимум до 30 червня, поки Юпітер не перейде в Знак Стрільця. Це означає, що в справах і в любові не варто покладатися на внутрішнє чуття. Бажано, навпаки, дивитися на світ тверезо, спираючись на логіку і особистий досвід.

Відео дня

Особистий досвід, але не чужий: довіряти малознайомим людям категорично заборонено, поки Юпітер не повернеться до звичного стану. Якщо хтось буде давати поради, краще не слідувати їм. Можна розцінювати як бажання допомогти тільки рекомендації самих близьких людей. Інші можуть спеціально або навіть ненавмисне плутати вас.

До 30 червня ретроградний Юпітер знизить швидкість прийняття рішень, перебуваючи в Знаку Козерога. Перебування в Цьому Знаку негативно позначається на інтелекті і кмітливості. З 30 червня під впливом Стрільця побоюватися необхідно різкої зміни обстановки, зміни планів, невиконаних обіцянок.

В цілому спілкуватися з людьми все кілька місяців буде трохи складніше через збільшені ревнощі, заздрощі, егоїстичні пориви і прояви власництва.. Жадібність можна перемогти за допомогою сили волі, а ось егоїзм буде проявлятися непомітно і несподівано, так що його негативні наслідки виявляться самими неприємними і нездоланними.

Читайте такожГороскоп на 13 травня: що чекає сьогодні на Овнів, Раків, Скорпіонів та інші знаки ЗодіакуТакож на початку ретро-шляхи Юпітер може зробити нас більш млявими. Достатньо злегка підняти настрій, щоб знову повернутися в колишнє русло. Не сумуйте і не думайте, що проблеми і негаразди — це навічно.

Що позитивного принесе ретроградний Юпітер

Звичайно, є і позитивні сторони того, що ця планета почне зворотний рух. Наприклад, буде набагато простіше боротися зі шкідливими звичками, тому що тяга до них тимчасово ослабне. Астрологи радять уже з 14 травня вести боротьбу з тим, що заважає жити повним життям.

Поки Юпітер рухається в зворотному напрямку, стає простіше займатися духовними пошуками та самоаналізом. Люди можуть більш об'єктивно дивитися на себе з боку, охоче виправляти недоліки. Сприймати критику стане простіше. Агресивні й імпульсивні люди стануть спокійнішими, що призведе до можливості краще їх зрозуміти.

У деяких випадках ретро-Юпітер може сприяти розширенню можливостей. Людям буде морально простіше відмовлятися від поточних ідей і знаходити їм альтернативу. Якщо не лінуватися, можна знайти нові джерела доходу і натхнення.

Що стосується настрою та здоров'я в цілому, то Юпітер безпосередньо не пов'язаний з цими сферами, тому занепад сил і настрою — це амплуа не нашого гіганта. Він діє більш тонко, незважаючи на свої розміри і потужність.