Іноді рушник - це доречний подарунок / фото pixabay.com

В українській культурі рушник з давніх часів фігурував у різних обрядах, зокрема, у похоронних та весільних. Тому, якщо ви замислюєтеся над тим, чи можна дарувати рушники на день народження чи, наприклад, на Новий рік, то маєте враховувати цілу купу нюансів.

Не простіше розібратися і з тим, в яких випадках варто приймати такий подарунок. Проте - давайте все розкладемо по поличках.

Чому не можна дарувати рушники - прикмета

З давніх-давен білі рушники використовували як похоронний атрибут - для підтримки покійного під час поховання. Прикмета свідчить, що подарований рушник може призвести до серйозних хвороб, конфліктів і невдач.

Відео дня

Намагайтеся не приймати в подарунок таку річ, особливо від людей, які можуть бажати вам зла. Якщо ж ви все-таки не можете відмовитися від презенту - заплатіть за нього символічну суму й обов'язково скажіть: "Сплачено".

Чи можна дарувати кухонні рушники

У давні часи у них рідні загортали їжу своїм близьким, які вирушали в далеку дорогу. Тому вважається, що подарований кухонний рушник може призвести до того, що люди розлучаться на довгий час.

Коли можна дарувати рушники - сприятливі ситуації

У минулому вишитий рушник вважався оберегом. Молоді дівчата спеціально робили на частині полотен особливі візерунки, які мали позитивне значення, і вкладали у них свою любов. Такі рушники призначалися обранцеві.

Тому виріб з ручною вишивкою може бути доречним подарунком для молодят чи подружньої пари, яка відзначає річницю. Є важливий нюанс - презент мають робити близькі й рідні люди.

Особливу силу будуть мати рушники, на яких вишиті малюнки, що символізують удачу й багатство.

Йдеться про такі зображення:

  • риби (символи достатку, грошового зростання);
  • дельфіни (символізують удачу).

Варто зазначити, що дітям рушники дарувати має лише мама. При його виборі потрібно віддавати перевагу світлим відтінкам - зокрема, бежевим, рожевим. Після покупки можна позбавити річ негативу, який вона могла накопичити. Все дуже просто - виперіть рушник у воді, в якій розчинена дрібка солі.

Раніше УНІАН писав, що означає, якщо впала обручка з рук.

Вас також можуть зацікавити новини: