Народні звичаї та прикмети 7 лютого / фото ua.depositphotos.com

У православному календарі 7 лютого - день святителя Григорія Богослова (329-389), архієпископа. Григорій Богослов - видатний християнський святий, філософ, прозаїк і поет, він отримав прекрасну освіту в кращих школах Римської імперії. Григорій поклав багато сил на викорінення єресі, читав християнські проповіді.

7 лютого було заведено робити добрі справи і шанувати благочестивих людей. Про свої добрі діяння не можна було нікому розповідати і хвалитися, адже Бог і так все бачить. У цей день не можна лаятися і бажати зла іншим. Вважалося, що все сказане сьогодні збувається.

На Григорія Богослова не можна стригти волосся і нігті, інакше можна накликати хворобу. Також не можна плюватися на землю. Цей день вважається вдалим для вирішення торгових питань, тому можна укласти угоду або зробити велику покупку. Щоб вдало йшли торги, у знахарів купували заговорений цукор і ховали в крамниці. 

Відео дня

Розсипати сіль сьогодні - до великого конфлікту з батьками або другою половинкою. А пролити молоко вважалося хорошою прикметою.

Погодні прикмети 7 лютого

  • Яка погода сьогодні - такою і буде наступна зима.
  • Якщо сьогодні свіжий сніг випав, то наступна зима буде пізньою.
  • Сильні снігопади - до ранньої осені.
  • Спів синиці з ранку обіцяє похолодання.
  • Горобці часто цвірінькають - буде відлига.

Вам також може бути цікаво: