Як правильно прибирати крихти зі столу / pixabay.com

Народні повір'я свідчать, що залишки випічки або хліба заборонено змітати зі столу долонею. УНІАН розповість, звідки виникла прикмета - не можна змітати рукою зі столу крихти, і чому не варто її ігнорувати.

Раніше ми говорили про те, як перемогти негатив в будинку.

Сенс прикмети - хлібні крихти, рука і стіл

Вважається, що таке марновірство з'явилося, коли люди голодували, а хліб був основою будь-якого прийому їжі. Від цього і виникла приказка: "Хліб - всьому голова". Крихти від випічки дбайливо збирали і їли, а не викидали. Такій дії було практичне пояснення - при регулярному голодуванні і відсутності достатку продуктів харчування людина буде їсти все що завгодно. Саме тому викинути хлібні крихти в сміття - блюзнірство.

Відео дня

Крім логіки, предки зверталися до езотерики - хліб був наділений магічними властивостями, його заговорювали, над ним читали молитви, його навіть приносили в дар Богам. 

Чому не можна витирати стіл папером або рукою

Виходячи з відомостей, переданих нам предками, людина, яка регулярно буде змітати хлібні крихти і відправляти їх у відро для сміття, незабаром зіткнеться з неприємностями. Їй загрожують:

  • злидні;
  • голод;
  • зрада;
  • розлучення;
  • самотність;
  • хвороби.

У будь-якому випадку, нічого хорошого ви не отримаєте, якщо будете так поводитися з хлібом. Самотні жінки можуть взагалі не вийти заміж або стати дружиною некоханої людини. Чоловіки ризикують втратити дохід, роботу або навіть майно. Незалежно від статі, той, хто змітає рукою крихти зі столу, виявиться в тяжкому становищі і з слабким здоров'ям.

Як правильно витирати зі столу крихти, щоб не накликати біду

Ідеальний варіант, який варто розглянути, якщо ви не хочете залишитися "біля розбитого корита" - це зібрати крихти зі столу ганчіркою або тканинною серветкою. У їжу їх вжити самі ви навряд чи захочете, але таке частування можна запропонувати птахам або додати в їжу домашніх тварин. Таким чином ви і заборонау не порушите, і зробите добру справу.

Вас також можуть зацікавити новини: