Вважається, що на Рош ха-Шана Бог вирішує долю людини на наступний рік / forumdaily.com

Рош ха-Шана відзначають два дні поспіль – 1 і 2 числа сьомого місяця тишрей за юдейським календарем. У цьому році початок святкування припадає на вечір 29 вересня, а триватиме воно до 1 жовтня.

У ці дні юдеї дарують один одному подарунки, посилають поздоровлення тим, хто далеко. Заведено читати молитви, трубити в Шофар (баранячий ріг) і сподіватися на світле майбутнє.

Рідні та близькі збираються за святковим столом і бажають один одному бути вписаними до «Книги життя». Адже вважається, що на Рош ха-Шана Бог вирішує долю людини на наступний рік. Тому з початку святкування Нового року в юдеїв починаються і дні каяття.

Відео дня

Їх називають «Днями трепету» або «Десять днів покаяння». Закінчуються вони ще одним святом – Йом-Киппуром («День спокути», «Судний день», «день Всепрощення»).

Ппривітання у віршах

Читайте такожЄврейський Новий рік 2019: як святкують Рош ха-Шана, традиції та звичаїПраздник сотворенья мира

Или сладкий Новый год

В этот день в дом к иудеям

Пусть Рош ха-Шана придет!

Пусть молитвы в этот праздник

Зазвучат во всех домах,

И пусть спросят иудеи

Небо о своих мечтах!

Кто достоин «Книги жизни»?

Кто шел правильной дорогой?

Тот лишь, чьи дела и мысли

Были бы угодны Богу!

***

/ glavred.info

Все евреи ликуют – пришел день Рош ха-Шана

Пусть не будет злых мыслей и душевных изъянов.

Только чистые помыслы и молитв хоровод,

Пусть их слышит Господь, тебя к счастью ведет!

Чтобы были счастливыми и ты сам, и семья.

Чтоб небес достигала молитва твоя.

Чтобы радость пришла в твою жизнь и в твой дом

Пусть всегда знает Бог, что ты помнишь о нем.

***

Празднуют евреи Новый Год,

Рош ха-Шана осенью придет,

Соберет все семьи за столами,

И к молитвам всех нас позовет.

Пусть пройдет твой праздник хорошо,

Чтобы Бог был с сердцем и душой.

Чтобы видел он, что ты стараешься,

Жить в канонах веры собираешься.

Чтобы Он тебя благословил,

И судьбой счастливой наградил.

***

Новогодний праздник Рош ха-Шана –

Для евреев нет светлее дня!

Соберется за столом красивым

Вся твоя семья и вся родня.

Будете молиться дружно Богу

И просить о милости его.

Светлой будет пусть твоя дорога,

Больше и не надо ничего.

Бог услышит каждую молитву,

Что из сердца чистого идет.

Каждый, кто идет по жизни с верой,

Пусть земное счастье обретет.

***

С верой в Бога и молитвой

Встреть еврейский Новый Год.

Пусть тебя святая вера

Прямо в радость приведет.

Я тебе желаю счастья

И богатства для семьи.

Пусть отступят все ненастья,

Слышит Бог мольбы твои.

Светлый праздник Рош ха-Шана,

Для молитв евреям дан он.

/ НП.влип-гід.ЛВ

Ппривітання в прозі

Читайте такожРош ха-Шана: коли святкують єврейський Новий рік 2019Дорогий друже! Від усієї душі вітаю тебе з єврейським Новим Роком – Рош ха-Шана! Залиш у році, що минає, все погане, звільни свою душу від образ! Веселися і радій сьогодні, міцно цілуй рідних! Бажаю тобі провести наступний рік так, щоб не було соромно перед Господом!

***

З Новим Роком – Рош ха-Шана! Бажаю, щоб в майбутньому році тобі було ще легше і приємніше жити, щоб турботи обходили стороною твій дім і родину! Нехай це свято подарує веселощі та сміх, хай щастя, удача будуть з тобою завжди! Бажаю, щоб кожен день приносив тільки хороше, а в родині панували любов і достаток!

***

Шалом всім євреям! Вітаю вас з єврейським Новим Роком – Рош ха-Шана! Нехай весь наступний рік вас переслідує везіння, достаток, успіх! Хай в кожен дім ввійде любов та добробут! Нехай ваші серця відкриються для Бога! Так будуть записані ваші імена у велику Книгу Життя! Щастя вам у Новому році!

/ liveinternet.ru

***

З Новим Роком – Рош ха-Шана вітаю весь єврейський народ! Дорогі брати  та сестри! Перед настанням Рош ха-Шана пробачте один одному образи, помиріться, з ким посварилися. Нехай все погане залишиться позаду, відкрийте свої серця любові та добрим помислам! Так будуть вписані імена в Книгу Життя!

***

Будьте вписані в Книгу Життя! Ось і Рош а-Шана прийшов до наших дверей, з настанням Нового року. Нехай він буде солодким як саме солодке з можливих ласощів, нехай пройде без бід і принесе всім нам радість. Зі святом, нехай він пройде щасливо і вдало.

***

Ми раді привітати вас зі святом Рош ха-Шана і побажати нового родючого року, великих творчих і ділових перемог, добробуту в родині та здоров'я кожному! Солодкого життя і не знати бід!

***

Зі святом Рош ха-Шана. Нехай ріг шофара протрубить про новий світанок, про нові мрії, про нові надії, нехай всі гріхи та дурні думки залишаться в минулому, нехай попереду чекають тільки радість і добрі справи. Від усієї душі бажаю багатого здоров'я, багатого внутрішнього світу, багатого двору і багатого щастя душі.

/ прес.спробувати.МД

***

Вітаю з великим святом. Бажаю, щоб кожен відпустив і залишив все погане та увійшов у новий цикл тільки з добром і честю в серце. Бажаю веселого святкування, смачних страв, солодких і приємних, як мед, зустрічей з рідними та близькими людьми. Хай у ваших оселях завжди буде мир, любов та достаток.

***

Прийміть самі добрі та світлі побажання з приходом Нового року! Нехай шофар звучить у кожній єврейській душі, закликаючи до оцінки та осмислення життя у минулому році. Нехай ці святкові дні стануть днями оптимізму і впевненості, що Всевишній прийме наше каяття і продовжить нам життя в щасливому і солодкому Новому Році.

***

Шалом, милі друзі! Вітаю вас з нашим Новим Роком – Рош ха-Шана! Вітайте рідних, веселіться і відпочивайте сьогодні! Нехай кожен дім наповниться щастям і радістю! Бажаю всім добробуту, достатку, успіху в новому році! Нехай кожен день приносить у ваш дім добробут і солодке життя!