Новорічні поробки своїми руками / Фото УНІАН

Настав грудень, а разом з ним прийшла пора новорічних свят. Саме час приготуватися до найказковішого і сімейного свята в році. А що за новий рік без прикрас, виробів і ялинкових кульок? Так що, кличте своїх діток, батьків, бабусь і дідусів, і разом влаштуйте вечір рукоділля.

А що саме можна змайструвати, Вам підкаже УНІАН.

Новорічні вироби в садок

Якщо у вас в родині є дошкільнята, то, напевно, в садку вже попросили принести новорічні вироби. З малюками удвічі веселіше і цікавіше майструвати!

А який же новий рік без символу? Наступний рік - рік миші, тому майструємо мишку. Для початку візьміть картон сірого кольору, ножиці та клей. Проявіть трохи фантазії, згадайте, як у мультиках зображують гризунів і гайда! Виріжте тулуб, приклейте до нього трикутну мордочку і два великих круглих вуха. Очі можна намалювати фломастером. І не забудьте про вуса! Вуаля, мишка готова. До речі, для виробів з дітьми зовсім необов'язково робити мишок сірими. Вони можуть бути абсолютно будь-якого кольору.

Дитячі новорічні вироби / Фото: 7gy.ru

В садочок також можна понести зроблену своїми руками гірлянду. Для цього достатньо вирізати якомога більше сніжинок різних форм і склеїти їх в одну довгу стрічку. Або зробіть сніжинки дрібнішими і повісьте їх на ниточки - так можна створити цілий килим.

Не варто забувати про природні матеріали. Наприклад, із шишок можна легко створити ялинку. Приклейте шишку до якоїсь основи (наприклад, на непотрібний компакт-диск), пофарбуйте її в зелений колір, а далі увімкніть фантазію. Шишки-ялинки можна посипати блискітками, прикрасити кульками з фольги або кольорового паперу. А якщо шишку пофарбувати в білий, приробити їй помаранчевий ніс і очі - вийде оригінальний сніговик.

Новорічну ялинку можна легко і швидко змайструвати з картону. Зробіть конус з щільного картону, поставте його на стіл (це буде каркас ялинки), та можна прикрашати... цукерками! Обклейте конус цукерками в красивій обгортці та оригінальна прикраса-частування готова.

Вироби в садок зазвичай роблять з підручних матеріалів. Візьміть 2 або навіть 3 одноразові пластикові тарілки і склейте їх у формі сніговика. З картону, використовуючи пістолет з гарячим клеєм, приклейте ґудзик, ніс і очі. Або обклейте сніговика звичайною медичною ватою - вийде об'ємний дуже ефектний сніговик.

Новорічні вироби в школу

З дітьми трохи старше звичайно ж можна зробити все вище перераховане, але ускладнивши декор. А ще можна додати аплікацію різними матеріалами, малювання і навіть шиття.

Наприклад, можна пошити мишок з фетру. Фетр дуже зручний і простий в роботі, з ним впораються навіть першокласники. Спочатку зробіть трафарет з картону, а потім, використовуючи його, виріжте 2 деталі. Зшийте їх разом, можна наповнити фігурку ватою або повстю. Пришийте очі, носик і лапки - фетрова ялинкова іграшка готова.

Новорічні вироби в школу / Фото: liveinternet.ru

Використовуючи той же фетр і шишки можна створити тварин. Приклейте на шишку руду мордочку з фетру - вийшла лисичка, а якщо приклеїти вушка з пензликами і пухнастий хвостик - вийде білочка. Такими іграшками теж можна наряджати ялинку.

Солоне тісто - один з найбільш поширених і улюблених матеріалів для виробів. Зі школярем можна виліпити ціле новорічне панно. Щоб приготувати солоне тісто Вам знадобиться: 1 частина борошна, 1 частина солі та ½ частини води. Далі використовуємо тісто як пластилін. Готові фігурки необхідно висушити в духовці на малій потужності або на батареї. Після повного висихання розфарбовуємо і клеїмо на папір. Панно на Новий рік готово!

Новорічні поробки своїми руками на 2020 рік

Можна декорувати свічки. Вам знадобиться свічка з рівними боками, можна використовувати свічку циліндричну або квадратну. Візьміть столові серветки з малюнком, виріжте потрібний елемент і розділіть серветку, знявши верхній тонкий шар з малюнком. Нагрійте ложку над конфоркою і тильною стороною, м'яко гладьте серветку, притискаючи до свічки. Віск розтане і папір надійно приклеїться до свічки.

Відмінною прикрасою стане новорічний вінок. Для його виготовлення Вам знадобляться ялинкові чи соснові шишки. Використовуючи пістолет з гарячим клеєм, склейте шишки, формуючи вінок, змайструйте петельку. Прикрасьте на свій смак і повісьте вінок на двері або вікно.

Новорічний вінок можна прикрасити сушеними фруктами, жолудями та свічками / Фото УНІАН

Також з ниток для в'язання і клею можна зробити оригінальні ялинкові прикраси. Вам знадобляться: товсті нитки для в'язання, клей ПВА, англійські шпильки (можна сірники або маленькі цвяхи) та одноразова тарілка. На тарілці шпильками викладіть потрібну фігурку, це може бути ялинка, сніговик, олень, зірки і т. д. Нитки просочити клеєм. Обмотайте нитку по контуру фігури, і потім заповніть внутрішній простір. Дочекайтеся повного висихання клею і дістаньте шпильки. Прилаштуйте ниточку і ялинкова іграшка з клею і ниток готова!

Подібним чином можна зробити об'ємні картини з ниток і цвяхів. Звичайно ж у цьому випадку не обійтися без допомоги дорослого. Картинку слід перекласти на кальку, закріпити її на досточці (або відразу намалювати фломастером, якщо ви відмінний художник), по контуру вбити гвоздики, а потім видалити кальку. Обмотати нитками контур і заповнити центр. Використовуйте нитки різних кольорів, тоді ваша картина оживе.

Ну і наостанок розповімо як своїми руками зробити аналог снігової кулі. Вам знадобиться скляна банка з кришкою, шишка або фігурки тварин, блискітки, клей і гліцерин. Приклейте фігурку до внутрішньої сторони кришки, в саму банку засипте блискітки й залийте гліцерином, закрутіть кришку і потрясіть!