2 квітня - Міжнародний день дитячої книги / фото pixabay.com

Яке свято 2 квітня 2021

Цього дня у світі відзначаються Міжнародний день дитячої книги, День дитячої йоги, Міжнародний день перевірки фактів, Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму, Всесвітній день гри "Марблс".

В Україні - День кінолога, у США - День ходьби на роботу, День тхора, День арахісового масла і желе, День примирення, День поета в кексі, у Таїланді - День охорони пам'яток старовини, в Данії – День Копенгагенського бою, в Аргентині - День Мальвінських островів. 

Пам'ятні дати 2 квітня, річниці та події

Читайте такожЦерковні свята у квітні: православний календар на місяцьЦе день народження великого казкаря з Данії Ганса Християна Андерсена - тому світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Відео дня

2 квітня 1792 року був заснований перший Монетний двір Сполучених Штатів Америки.

У 1836 році відбулося весілля Чарльза Діккенса і Катрін Хогарт. У подружжя народилися 10 дітей, але шлюб був нещасливим - у 1858 він розпався. Діккенс - англійський письменник, романіст і нарисовець. Став найпопулярнішим англомовним письменником ще за життя. Класик світової літератури, один із найбільших прозаїків XIX століття. Найзнаменитіші романи Діккенса: "Посмертні записки Піквікського клубу","Олівер Твіст", "Ніколас Нікльбі", "Девід Копперфілд", "Холодний дім", "Повість про два міста", "Наш спільний друг", "Таємниця Едвіна Друда".

У 1912 році лайнер «Титанік» вийшов у море для проведення ходових випробувань / фото wikimedia.org

У 1868 році в Англії відбулася остання публічна страта жінки-вбивці - Френсіс Кіддер.

У 1912 році вперше в ЗМІ - газеті "LosAngelesTimes" - було згадано слово "джаз". 

У 1912 році лайнер "Титанік" вийшов у море для проведення ходових випробувань. Вони пройшли успішно.

2 квітня 1958 року президент США генерал Дуайт Ейзенхауер представив американському Конгресу законопроект про заснування Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA). В результаті 29 липня 1958 року НАСА було створено. 

У 2014 році Вищий суд Австралії офіційно визнав можливість людям визначати свою стать як "невизначена".

Яке сьогодні церковне свято

Читайте такожВихідні у квітні: скільки будемо відпочивати цього місяцяПравославна церква 2 квітня вшановує пам'ять мучениці Фотини (Світлани) Самарянині Римської. Інші назви свята - "День Фотинії", "Фотинія-самарянка", "Світлана" "Колодязниця". У народі 2 квітня був днем шанування колодязної води. Для позбавлення від різних недуг у цей день слід умитися цією водою.

Що сьогодні не можна робити

Не забувайте, що триває Великий піст. Потрібно дотримуватися всіх його правил.

Вас також може зацікавити: