У цей день світ відзначає Міжнародний день рожевого вина / Фото: УНІАН

Яке свято 26 червня 2020

У цей день світ відзначає Міжнародний день рожевого вина, День народження зубної щітки, День боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиків, Міжнародний день у підтримку жертв тортур.

Читайте такожЕфектний мусовий торт: як приготувати ніжний десертУ США святкують День каное, День шоколадного пудингу, День косметолога, в Нікарагуа - День посадки дерев, у КНР - Вшанування Небес «Тянь-куан цзе», у Білорусі - День працівників прокуратури, на Мадагаскарі - День незалежності, на Фіджі - День спорту, у Таїланді - День пам'яті великого поета Сунтон Пу, в Румунії - День національного прапора, в Азербайджані - День Збройних сил, у Туркменістані - День працівників органів прокуратури.

Пам'ятні дати 26 червня, річниці та події

У 1896 році в цей день в Новому Орлеані відкрився перший у світі кінотеатр. Він був розрахований на 400 місць.

Відео дня

У 1945 році в СРСР було засновано звання генералісимус. Наступного дня першим і єдиним володарем його став Сталін.

Також у 1945 році на конференції у Сан-Франциско представниками 50 держав було підписано Статут Організації Об'єднаних Націй.

У 1957 році Рада з медичних досліджень Великобританії опублікував дослідження, де наводилися докази високої залежності захворювань на рак легені від куріння.

Мохаммед Алі / REUTERS

У 1979 році легендарний Мохаммед Алі оголосив, що залишає бокс.

У 2003 році Верховний суд США постановив, що заборона гомосексуальних відносин суперечить Конституції країни.

У 2015 році Верховний суд США, посилаючись на чотирнадцяту поправку до Конституції Сполучених Штатів, зобов'язав усі 50 штатів видавати шлюбні свідоцтва всім одностатевим парам.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 26 червня вшановує пам'ять мучениці Акіліни Старшої, Біблосскої (Фінікійської). Інші назви свята: «Мирські каші», «Гречишниця», «Задери хвости», «Килина».

Що сьогодні не можна робити

Не варто ходити в ліс, бо куснуть комарі / фото Depositphotos

Не варто ходити в ліс, бо куснуть комарі. Молоко не пийте, воно шкідливе для здоров'я - стає занадто багато ґедзів, які турбують худобу, і молоко в результаті псується. Не можна також сьогодні працювати, тому що не вродить гречка, а вона вважається символом добробуту і заможності. Також якщо сьогодні посадити огірки, то вони будуть кривими і сухими. Навіть у город краще не ходити, щоб подібного не сталося.

Прикмети на 26 червня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- багато мошкари – до хорошої погоди;

- бджоли вранці залишають вулик - день буде теплим і сухим;

- овод літає великий - колосся вродять.

26 червня іменини

Іменини у Килини, Ганни, Антоніни, Івана, Сави, Пелагеї, Андрія, Дмитра, Олексія та Олександра.