День батьків 2021 - дата / фото ua.depositphotos.com

Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері.

Коли День батьків 2021

Всесвітній день батьків має фіксовану дату святкування. Так, кожного року вшанування батьків у всьому світі відбувається в перший день літа – 1 червня.

Символічно, що Всесвітній день батьків відзначається у той же день, що й Міжнародний день захисту дітей.

Відео дня

День батьків: історія свята

Читайте такожДень сім’ї 2021: коли відзначається, історія та традиціїВсесвітній день батьків з’явився в системі міжнародних свят порівняно нещодавно – у 2012 році. Його було проголошено на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні того року. І вже з 2013 року воно щороку відзначається у перший день червня.

Основне завдання Дня батьків – повсюдне утвердження цінностей міцної і моральної сім’ї. Адже саме батьки насамперед несуть відповідальність за виховання та захист дітей, за повний і гармонійний розвиток їхньої особистості в атмосфері щастя, любові й розуміння.

До того ж це не єдине свято, коли в різних державах вшановують членів сім’ї. Є ще також День батька, День матері, День сім’ї та Міжнародний день захисту дітей, який символічно також припадає на 1 червня.

Традиції Дня батьків

Традиції святкування Дня батьків наразі лише формуються, адже саме свято є доволі молодим. Натомість 1 червня проводиться безліч заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей.

Традиції та історія Дня батьків / фото pixabay.com

Найкращий спосіб відзначити День батьків – це зібратися всією родиною. Як саме провести час усією сім’єю – за смачним обідом, переглядом старих фотографій або спільною прогулянкою – кожен може обрати сам. Якщо ж діти живуть далеко від батьків, то цього дня варто їм зателефонувати.

Вас також може зацікавити: