День бортпровідника 2023 / фото REUTERS

12 липня відзначається Міжнародний день бортпровідника. Це цікава і водночас дуже складна і відповідальна професія. Бортпровідники не тільки піклуються про комфорт пасажирів на борту, а й забезпечують безпеку, вміють надати першу допомогу і навіть приймати пологи.

Історія свята День бортпровідника

Професія бортпровідника виникла в Німеччині 1928 року і спочатку призначалася лише для чоловіків. Вони забезпечували обслуговування під час польоту. У 1930 році в США вигадали ідею наймати на роботу привабливих жінок, щоб зробити польоти популярнішими. Першою стюардесою в історії авіації стала американка Еллен Черч.

Всесвітній день бортпровідника 12 липня відзначається як данина поваги до цієї складної професії. Мета свята - залучення молоді до професії, подяка за працю бортпровідників, а також боротьба з застарілими стереотипами про стюардес. Ця дата відзначається неофіційно у багатьох авіакомпаніях.

Відео дня

Привітання з Днем бортпровідника

Вітаю із Днем бортпровідника! Бажаю впевненості та оптимізму, душевного спокою та величезного заряду позитивної енергії для підтримки веселої атмосфери на борту та, звичайно ж, у своєму житті. Бажаю здоров'я та яскравих подорожей, чудових людей та радісних зустрічей, щасливих днів та численних перемог.

***

День бортпровідника нехай пройде у добрі та позитиві. Бажаю цією професією пишатися, завжди радіти кожному дню та встигати всюди. Нехай буде нагородою у відповідь щира посмішка та звучать слова подяки. Вітаю!

***

З Днем бортпровідника! Бажаю зберігати спокій у будь-яких ситуаціях, працювати у злагодженому колективі за гідну оплату! Нехай близькі будуть завжди поруч, нехай все виходить, нехай у хаті панує затишок та достаток!

***

Вітаю з Днем бортпровідника і від душі бажаю проводити чудово час на борту і дарувати радісні емоції пасажирам, а також весело жити, не знаючи ні хвилини печалі. Нехай кожен день буде чудовим, кожна подорож - неймовірним, а кожна мить — доброю і щасливою.

***

З Днем бортпровідника! Нехай на борту завжди буде порядок і спокій, нехай за курсом завжди чекає удача і успіх, нехай на шляху зустрічаються посмішки добрих людей, нехай кожен рейс життя має щасливе завершення.

З Днем бортпровідника 2023 / фото depositphotos.com
З Днем бортпровідника 2023 / фото REUTERS
З Днем бортпровідника 2023 / фото УНИАН
З Днем бортпровідника 2023 / фото pixabay

Вам також може бути цікаво: