false

Яке свято 2 серпня 2020

У цей день світ відзначає День сидіння на підвіконнях, День народження поштової скриньки.

В Україні - День Повітряних Сил ЗСУ (відзначається в першу неділю серпня), у США - День дружби, День ляльок День книжки-розмальовки, День сендвіч морозива, День сестри, у Білорусі - День десантників та сил спеціальних операцій ЗС, в Азербайджані - День національного кіно, у Казахстані - День працівників транспорту, у Польщі - День пам'яті жертв геноциду сінті та рома, у Коста-Ріці - День Ангельської Діви, в Македонії - День республіки.

Пам'ятні дати 2 серпня, річниці та події

У 1653 році був встановлений перший поштову скриньку. Це відбулося в Парижі. Він актуальний і сьогодні, ось тільки трансформувався із збитої картонної коробки в унікальні арт-об'єкти. Особливо люблять цим розважатися жителі Каліфорнії, де на тлі яскравих галявин у приватних будинків встановлені найнесподіваніші конструкції – поштові скриньки у вигляді пожежних машин, стародавніх соборів, акул, черепах, кошенят та іншої живності.

Відео дня

Читайте такожВихідні на День Незалежності України: скільки відпочиватимемо

У 1824 році в Нью-Йорку відкрилася П'ята авеню, стала на сьогодні місцем розташування самих фешенебельних магазинів, також на ній - велика кількість пам'ятників архітектури, історичних і культурних центрів. Її ще називають «Милею мільйонерів». Авеню ділить острів Манхеттен на дві частини і є точкою відліку для вулиць Нью-Йорка. П'ята авеню - одна з небагатьох великих вулиць Манхеттена, де ніколи не ходили трамваї. Спочатку по ній курсували великі двоярусні автобуси, але і вони були скасовані.

У 1887 році Роуелл Ходжем в США був запатентований колючий дріт. Ідея була прозаїчна – Ходжа придумав її, спантеличений тим, як захистити пасовища для худоби.

У 1989 році сталася трагедія біля Київського головпоштамту. В цей день о 16 годині 20 хвилин обвалився «козирок» і колонади перед входом в будівлю. 11 людей загинули. Йшов невеликий дощ, тому люди зібралися під стінами поштамту, де тоді проходив ремонт. Після того, як робочі пішли на обід, портик вагою понад 700 тонн раптом звалився. Звук обвалу було чути за кілька кварталів. Найбільш вірогідною причиною обвалу називають необережність та порушення правил проведення будівельних робіт.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 2 серпня вшановує пам'ять пророка Іллі / ua.depositphotos.com

Православна церква 2 серпня вшановує пам'ять пророка Іллі. Інші назви свята: «Ілля-пророк», «Ілля сердитий», «Громобій». Вважалося, що 2 серпня - день перелому літа і повороту на осінь.

Що сьогодні не можна робити

З цього дня не можна купатися у водоймах. Ще вважалося, що Ілля кидає блискавки в нечисть, знищуючи її, а вона ховається в диких і домашніх тварин. Тому не можна пускати ніяких тварин в будинок. А рибалкам не варто брати рибу з червоними очима, її краще відпустити у воду, тому що в неї могла вселитися нечисть. Домашніх тварин краще не випускати з дому. Щоб не розсердити Іллю, не варто під час дощу голосно шуміти і веселитися, бути у воді або стояти під деревом.

Прикмети на 2 серпня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- дощ – до хорошого врожаю пшона;

- з ранку хмарно - сівбу озимих повинен бути рання, а врожай – добрим.

2 серпня іменини

Іменини у Опанаса, Олексія, Сергія, Івана і Петра.