День козацтва 2021 / фото pinterest.com

Сьогодні в нашій країні святкують відразу три важливі події: День захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Історія свята Дня козацтва

Читайте такожЧи можна одружитися на Покров: обряди, прикмети, традиції і ворожіння на святоСьогоднішнє національне торжество приурочене до Покровів не просто так. Згідно з історичними даними, перші козаки з'явилися на території України в XVI-XVII роках. Вони вважалися вільними людьми і воїнами Христовими. Спочатку козаками називали тільки військові громади, а потім і територіальні.

Головною місією козаків був захист земель від нападу кримських татар, охорона торгових шляхів і захист кордонів держави. За часів одного з ворожих набігів, коли положення здавалося безвихідним, воїнам з'явилася Пресвята Богородиця і захистила їх. Саме тому здавна Діва Марія вважається заступницею і покровителькою козаків.

Відео дня
З Днем козацтва привітання / фото pinterest.com

Період Козаччини - надзвичайно важлива сторінка нашої історії. Українці пишаються культурною спадщиною козаків та їх боротьбою за нашу національну ідею. Тому сьогодні ми вшановуємо їх пам'ять.

Привітання зі святом День козацтва

Хай Чумацький Шлях зоріє,

Хай молитва душу гріє,

Хай Вкраїну навіки

Прославляють козаки!

Хай Покрова Пресвята

Серце щастям огорта,

І усім нам подарує

Довгі та благі літа!

***

Ти – козак! Ти – вояк!

Не здолати тебе ніяк!

Хай з тобою – милість Божа,

І Покрова допоможе!

День козацтва вітання / фото maximum.fm

Прийми найщиріші вітання з нагоди Дня українського козацтва! Пам'ятай, що ідея козацтва жива донині. У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості. Сили, козацької міці, здоров'я та непереможності тобі, козаче!

Вас також може зацікавити: