День залізничника 2022 / фото t.me/UkrzalInfo

4 листопада в Україні відзначається професійне свято День залізничника. У цей день прийнято вітати всіх працівників залізничного транспорту. У залізничників є ще одне неофіційне свято - в першу неділю серпня.

Під час війни залізничники виконують надзвичайно важливу роботу: допомагають людям евакуюватися на поїздах з прифронтових міст. Після повномасштабного вторгнення багато залізнорожників тижнями працювали без вихідних. Деякі співробітники гинули на роботі через ворожі обстріли залізничних станцій.

Нагадаємо, що 4 серпня свято відзначає також церква, адже сьогодні День Казанської ікони Божої Матері.

День залізничника 2022: історія свята

Свято було засноване указом Леоніда Кучми в 1993 році. Дата 4 листопада обрана для свята невипадково.  Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший потяг "Ярослав". Цю дату вважають початком розвитку залізниць в Україні.

Привітання з Днем залізничника в картинках, віршах і прозі

Потяги й паровози –

Ваша головна любов,

У спеку й в дощ, у сніг, в морози

Їдете ви знову і знов.

І попри усі напасті

Ходять ваші потяги!

За усе це просто щастя

Ми вам бажаєм як завжди!

***

Щоб розклад вірним був і вдома,

На вас чекала вся родина,

Щоб ви не почували втоми

А пасажири вас любили!

***

Вітаю з днем залізничника! Нехай неприємності пролітають повз, як вітер за вікном локомотива! Нехай твоя доля буде прямою і блискучою, як залізничні рейки! Бажаю, щоб в потязі твого життя завжди їхали вагони щастя, любові, благополуччя і здоров'я!

***

Вітаю Вас з днем залізничника! Нехай всі потяги, які йдуть у вашому напрямку, привозять з собою щастя і виконання заповітних бажань. Нехай ті склади, які відходять від вашої станції, відвозять з собою всі біди і печалі! Відповідальності вам, адже ваша справа - надзвичайно важлива і потрібна! Нехай у вас все буде добре!

***

Вітаю з Днем залізничника! Нехай рейки твого життя ніколи не закінчуються і йдуть в нескінченну далечінь. Зелений семафор всім твоїм починанням і найтепліших зустрічей на пероні. Нехай тобі завжди супроводжує удача, схожа зі швидкісним поїздом: постійно щастить і всюди встигає!

***

З Днем залізничника! Раз вже твоє життя нерозривно пов'язанн з рейками, так нехай воно буде таким ж рівним, а здоров'я — таким же міцним. Бажаємо, щоб для всіх твоїх починань на життєвому шляху завжди горів зелений семафор!

***

Дорогі залізничники, нехай поїзд щастя, здоров'я і успіху ніколи не виїжджає з депо вашого життя. Бажаємо, щоб всі ваші плани і мрії рівно по рейках, шпала за шпалою доходили до кінцевої станції здійснення. Щасливої дороги, вдячних пасажирів і зеленого семафора.

Листівки з Днем залізничника / фото kg.ua
Картинки з днем залізничника / фото online.ua
Картинки з днем залізничника / фото online.ua
Картинки з днем залізничника / фото online.ua
Картинки з днем залізничника / фото online.ua
Привітання з Днем залізничника / фото mistaua.com
З днем залізничника 2022 листівки / фото bipbap.ru

Вас також можуть зацікавити новини: