Смачні мариновані печериці - рецепт / фото topcheff.ru

Мариновані печериці в домашніх умовах – це дуже смачно.

Готуються такі грибочки швидко та без зайвого клопоту. Для надання їм більш пікантного смаку можна зробити мариновані печериці по-корейськи.

Мариновані гриби можна подати як самостійну закуску, яка чудово підійде як до повсякденного, так і до святкового столу. Також гарно смакуватимуть мариновані печериці у різноманітних салатах, наприклад, з курятиною.

Відео дня

Швидкі мариновані печериці 

  • Печериці - 500 г
  • Рафінована соняшникова олія - 50 мл
  • Столовий оцет - 2 ст. л.
  • Чорний перець горошком - 10 шт.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Вода - 50 мл
  • Сіль - 1 ч. л.

У каструлю влити воду, оцет, додати сіль, лавровий лист, перець горошком, цукор, нарізаний шматками часник та соняшникову олію.

Гриби промити (їх найкраще брати невеликого розміру) і викласти в каструлю з маринадом. Покласти варити. Варити 5 хвилин з моменту закипання.

Як готувати мариновані печериці / фото smak.ua

Гриби разом із маринадом перекласти в банку і прибрати на кілька годин у холодильник, а ще краще на ніч. Мариновані печериці можна подавати до столу, присипавши зеленою або ріпчастою цибулею.

Мариновані шампіньйони по-корейськи

  • Печериці - 300 г
  • Кріп - 10 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія рослинна (можна змішати з оливковою) - 40 г
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Оцет яблучний - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Коріандр - за смаком
  • Лист лавровий - 1 шт.

Підготовлені гриби відварити у підсоленій воді 5-7 хвилин. Відкинути на друшляк і дати охолонути.

Подрібнити зелень і часник.

У мисці з'єднати всі інгредієнти для соусу-маринаду, додати гриби, перемішати й маринувати в холодильнику 8-10 годин.

Мариновані шампіньйони з солодким перцем

  • Печериці - 500 г
  • Червоний солодкий перець - 2 шт.
  • Рафінована соняшникова олія - 70 мл
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Кріп - 4 гілочки
  • Мед - 1 ч.л.
  • Оцет 9% - 2 ст.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Чорний перець горошком - 5-6 штук.

Печериці почистити, вимити, відкинути на друшляк, потім нарізати слайсами товщиною 3-4 мм. Перець вимити, видалити плодоніжки та насіння, нарізати вздовж тонкою соломкою.

Часник почистити, кріп вимити і висушити. Дрібно нарізати.

Читайте такожСмачні мариновані огірки: прості рецепти хрумкої закуски

Розігріти в сковороді соняшникову олію і покласти в неї нарізаний перець. Тушкувати перець на повільному вогні до м'якості. Додати до перцю гриби, посолити. Додати горошини чорного перцю. Влити оцет і мед. Перемішати й тушкувати на повільному вогні 2-3 хвилини.

Додати нарізані кріп і часник. Перемішати, накрити кришкою. Вимкнути вогонь і залишити вміст сковороди до повного охолодження. Потім перекласти готові печериці в скляну банку й прибрати в холод на 6-8 годин.