Мариновані печериці в домашніх умовах – це дуже смачно.
Готуються такі грибочки швидко та без зайвого клопоту. Для надання їм більш пікантного смаку можна зробити мариновані печериці по-корейськи.
Мариновані гриби можна подати як самостійну закуску, яка чудово підійде як до повсякденного, так і до святкового столу. Також гарно смакуватимуть мариновані печериці у різноманітних салатах, наприклад, з курятиною.
Швидкі мариновані печериці
- Печериці - 500 г
- Рафінована соняшникова олія - 50 мл
- Столовий оцет - 2 ст. л.
- Чорний перець горошком - 10 шт.
- Цукор - 1 ч. л.
- Лавровий лист - 2 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 50 мл
- Сіль - 1 ч. л.
У каструлю влити воду, оцет, додати сіль, лавровий лист, перець горошком, цукор, нарізаний шматками часник та соняшникову олію.
Гриби промити (їх найкраще брати невеликого розміру) і викласти в каструлю з маринадом. Покласти варити. Варити 5 хвилин з моменту закипання.
Гриби разом із маринадом перекласти в банку і прибрати на кілька годин у холодильник, а ще краще на ніч. Мариновані печериці можна подавати до столу, присипавши зеленою або ріпчастою цибулею.
Мариновані шампіньйони по-корейськи
- Печериці - 300 г
- Кріп - 10 г
- Часник - 2 зубчики
- Олія рослинна (можна змішати з оливковою) - 40 г
- Соєвий соус - 2 ст. л.
- Оцет яблучний - 1 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний - за смаком
- Коріандр - за смаком
- Лист лавровий - 1 шт.
Підготовлені гриби відварити у підсоленій воді 5-7 хвилин. Відкинути на друшляк і дати охолонути.
Подрібнити зелень і часник.
У мисці з'єднати всі інгредієнти для соусу-маринаду, додати гриби, перемішати й маринувати в холодильнику 8-10 годин.
Мариновані шампіньйони з солодким перцем
- Печериці - 500 г
- Червоний солодкий перець - 2 шт.
- Рафінована соняшникова олія - 70 мл
- Часник - 6-7 зубчиків
- Кріп - 4 гілочки
- Мед - 1 ч.л.
- Оцет 9% - 2 ст.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Чорний перець горошком - 5-6 штук.
Печериці почистити, вимити, відкинути на друшляк, потім нарізати слайсами товщиною 3-4 мм. Перець вимити, видалити плодоніжки та насіння, нарізати вздовж тонкою соломкою.
Часник почистити, кріп вимити і висушити. Дрібно нарізати.
Читайте такожСмачні мариновані огірки: прості рецепти хрумкої закуски
Розігріти в сковороді соняшникову олію і покласти в неї нарізаний перець. Тушкувати перець на повільному вогні до м'якості. Додати до перцю гриби, посолити. Додати горошини чорного перцю. Влити оцет і мед. Перемішати й тушкувати на повільному вогні 2-3 хвилини.
Додати нарізані кріп і часник. Перемішати, накрити кришкою. Вимкнути вогонь і залишити вміст сковороди до повного охолодження. Потім перекласти готові печериці в скляну банку й прибрати в холод на 6-8 годин.