Молитва на Покрову про заміжжя / фото УНІАН

У четвер, 14 жовтня 2021 року, християни відзначать Покров Пресвятої Богородиці. Це велике православне свято багате традиціями і прикметами. На Покрову прийнято відвідувати богослужіння і молитися. Вважається, що Богородиця чує всі звернені до неї молитви.

Ікона Пресвятої Богородиці: про що моляться

14 жовтня можна прочитати молитву біля ікони Богородиці. Найкраще помолитися іконі Покрови, але підійде і будь-яка інша ікона Божої Матері. Одружені пари в Покров моляться про щастя і благополуччя шлюбу, а самотні жінки і вдови просять заміжжя.

Молитва на Покров Богородиці про заміжжя

Читати молитву потрібно перед іконою Богородиці із запаленою свічкою.

Читайте такожВихідні дні жовтня 2021: коли відзначаємо свята і скільки будемо відпочиватиО, Пресвята Діва Марія, прийми молитву цю від мене, негідної слуги Твоєї, і піднеси її до Престолу Бога Сина Твого, та милостивий Він буде проханням нашим. Вдаюся до Тебе як до заступниці нашої: почуй нас, що моляться тобі, покрий нас покровом твоїм, і випроси у Бога Сина Твого нам всіх благ: подружжю любові та згоду, дітям послуху, скривдженим терпіння, скорботним благодушності, всім же нам дух розуму і благочестя, дух милосердя і лагідності, дух чистоти і правди.

Пресвята Богородиця, почуй смиренну молитву з глибини серця дівочого мого: дай мені чоловіка чесного і благочестивого, щоб ми в любові з ним і в злагоді прославляли тебе і милосердного Бога: Отця і Сина і Святого Духа, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва на Покрову Пресвятої Богородиці / фото plast.org

Молитва на Покров Богородиці Про захист

Пом'яни нас у твоїх молитвах, пані Діво Богородице, та не загинемо за множення гріхів наших, покрий нас від усякого зла і лютих напастей; на Тебе бо сподіваємося і, твого покриву свято вшановуємо, тебе величаємо.