Церковне свято 19 липня 2022 / depositphotos.com

Премудрий був ченцем-відлюдником і жив в Єгипетській пустелі. За своє життя здійснив чимало подвигів, досяг високої духовної чистоти і сприйняв дар чудотворення, так що одного разу навіть своєю молитвою повернув до життя померлого отрока.

Сісой Великий був надзвичайно суворий до себе, але з милосердям ставився до всіх тих, хто звертався до нього за допомогою. Він говорив, що його шлях - ставити себе нижче за всіх інших, тому що саме таке приниження веде до чистоти духу.

На смертному одрі він говорив, що бачить Ангелів і розмовляє з ними, щоб вони дали йому ще трохи часу на покаяння. Учні, стоячи над Сисоєм Великим, дивувалися - вважали, що немає потреби йому в чомусь каятися. Але Премудрий був упевнений - він недостатньо пізнав каяття за своє життя. У той момент, коли він це вимовив, обличчя його засяяло І Господь забрав святого на небеса.

Відео дня

На честь пам'яті святого сьогодні відзначається народне свято 19 липня - Сісоїв день.

Прикмети 19 липня

Прикмети 19 липня /Фото ua.depositphotos.com
  • листя пожовкли - до ранньої осені та зими.
  • жовті хмари - до дощу.
  • у Сисоїв день не можна поспішати, інакше розпочата справа завершиться провалом. Проблеми, що виникли 19 липня, скоро вирішаться самі собою.

Що можна робити 19 липня

Вважається, що в цей день роса має цілющу силу, тому наші предки, прокинувшись, ходили босоніж по траві - вірили, що такий ритуал принесе здоров'я і удачу на цілий рік. Також сьогодні можна молитися Сисою Великому про благополуччя в справах.

Що сьогодні не можна робити

19 липня жінкам заборонено прибирати, прати та займатися прибиранням по дому. Народні прикмети свідчать, що не можна давати і позичати гроші - самі потребуватимете. Православна церква забороняє сваритися та поганословити, особливо, з близькими та коханими.

Вас також можуть зацікавити новини: