Яке церковне свято 1 жовтня / pixabay.com

Сьогодні християнська церква закликає шанувати пам'ять мучениці Аріадни. Дівчина жила в II столітті і була рабою язичника. Одного разу правитель влаштував язичницьке свято на честь народження сина, Аріадну змусили відзначати торжество. Дівчина відмовилася бути причетною до свята ідолопоклонників і за це піддалася багатьом мукам. Коли її випустили з темниці, Аріадна вирушила в пустелю, де і померла.

На честь цієї святої сьогодні відзначається народне свято 1 жовтня - Аріна Осіння.

Відео дня

Православне свято 1 жовтня - день пам'яті преподобного Євменія

Молодий чоловік жив у VII столітті на острові Крит і був єпископом. З молодих років чоловік вірив у Господа, вів благочестиве життя і намагався допомагати бідним. Роздавав своє майно, давав поради і проповідував християнство. Одного разу за опір монофелітам його заслали в Фіваїду, де він і помер.

Яке сьогодні свято 1 жовтня - день пам'яті святителя Аркадія

Святитель Аркадій жив у Новгороді в XII столітті. Вів суворе подвижницьке життя і незабаром став єпископом монастиря. За період своєї присутності єпископом в Новгороді він переніс багато смутних часів. Йому доводилося мирити і народ, і князів, залагоджувати конфлікти. Помер святий Аркадій самостійно, а городяни дуже сумували за ним.

Прикмети 1 жовтня

Народні прикмети 1 жовтня / фото pixabay.com
  • яка погода на Ірину - такою вона буде і 1 квітня;
  • птахи не поспішають відлітати - зима настане нескоро;
  • високий бур'ян виріс - взимку буде багато снігу.

Що сьогодні не можна робити

У цей день категорично не можна лінуватися, інакше взимку залишитеся без грошей. Переживати і страждати також не рекомендується, краще налаштуватися позитивно і попросити у святих те, що ви хочете. Але не просіть більше покладеного - покарають за жадібність.

Що можна робити 1 жовтня

У цей день прийнято заварювати шипшину, робити з неї чаї або цілющі відвари. Також з шипшини можна робити варення на зиму, щоб уберегтися від застуд.

Вас також можуть зацікавити новини: