Церковне свято 20 квітня / depositphotos.com

Диякон Руфін, мучениця Акіліна і ще 200 воїнів жили близько 310 року в місті Синопі. У ті часи правителем був імператор Максиміан, який влаштовував гоніння на християн.

За свою віру диякон Руфін був посаджений в темницю, а мучениця Акіліна дбала про нього, тому її теж схопили. Будучи в темниці, християни своїми чудесами вилікували 200 воїнів і звернули їх до Христа. За це були страчені мечем.

Відео дня

На честь пам'яті святих мучеників сьогодні відзначається народне свято 20 квітня - Акулінін день.

Православне свято 20 квітня - день пам'яті преподобного Георгія

Преподобний Георгій з дитинства цікавився чернечим життям, тому вибрав для себе такий шлях. Практикував смиренномудрість і чернечий статут, боровся з внутрішніми спокусами.

За часів царювання різних правителів він терпів гоніння і тяжби, але незабаром став митрополитом і був зведений на кафедру. Георгій зцілював хворих, творив різні чудеса і прославився, як високодуховна людина. Умів виганяти бісів з людської душі і постійно допомагав всім нужденним. В кінці свого життя був вигнаний в Херсонес, де і помер.

Прикмети 20 квітня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • зоря червоного кольору - до погіршення погоди;
  • вечірнє небо всипане зірками - чекати гарного врожаю грибів та ягід;
  • мороз і сонце 20 квітня - вродить гречка;
  • проливні дощі - буде хороший урожай малини і калини.

Що сьогодні не можна робити

Християни сьогодні продовжують дотримуватися суворого посту, тому заборонено вживати їжу тваринного походження. Також небажано влаштовувати галасливі гуляння і занадто сильно радіти. Жінкам варто відкласти рукоділля, а чоловікам заборонено ходити на риболовлю або полювання, колоти дрова і різати домашню худобу.

Що можна робити 20 квітня

У цю дату можна прибирати будинки, займатися дрібним ремонтом, приводити житло в порядок. Також не зайвим буде відвідати храм і помолитися. Садівники і городники теж можуть доглядати за грядками - висаджувати рослини або прибирати. Готувати святкові страви сьогодні не потрібно - краще зробити це безпосередньо перед Великоднем.

Вас також можуть зацікавити новини: