Сьогодні - День ангела Олени / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 3 червня вшановує пам'ять святої Олени Константинопольської. Цей день за традицією вважається іменинами та Днем ангела Олени.

Читайте такожТрійця 2020: коли та як відзначатимемо Зелені свята

Відео дня

Історія Святої Єлени

Флавія Юлія Олена Августа не належала до знатного роду. Вона народилася в містечку Дрепан в Малій Азії. Сучасні історики вважають, що дівчина могла допомагати батькові на стайнях, або просто була служницею в придорожньому трактирі.

Так чи інакше, на початку 270-х років Олена познайомилася зі знатним римським офіцером Констанцієм Хлором і стала його цивільною дружиною. Надалі Констанцій став цезарем Західної Римської Імперії, а його син від Олени став відомим як римський імператор Костянтин I Великий, за якого Християнство стало головною релігією імперії.

Церква вшановує пам'ять Олени в тому числі й тому, що в статусі Августи вона доклала чимало зусиль для розвитку Християнства. В її палаці була облаштована християнська церква – Єленінська базиліка.

Будучи вже немолодою, вона здійснила паломництво на святу землю в Єрусалим, і організувала там розкопки. Експедиція виявила печеру, де, згідно з писанням, був похований Христос, а також найважливіші християнські реліквії: Животворний Хрест, цвяхи розп'яття і титло з хреста. За це Олену шанують у лику рівноапостольних.

Привітання з днем ангела Олени

3 червня – відмінний привід привітати дівчат і жінок на ім'я Олена з Днем ангела. Якщо підібрати потрібні слова не виходить, варіанти привітання доступні в мережі.

"Дорога Оленочко, вітаю тебе з іменинами. Бажаю щастя, постійної присутності духу і життєрадісності. Нехай твоя свята береже тебе і завжди вказує тобі вірний шлях"

"Сьогодні твої іменини, Олена! Вітаю тебе з цим духовним святом і бажаю завжди залишатися такою ж особливою, молодий душею і тілом, життєрадісною – такою, якою я тебе знаю"

"Леночка, в твій День ангела бажаємо тобі лавину радісних подій, незабутніх емоцій, уваги і турботи друзів і близьких. Будь щаслива сьогодні і кожен день свого життя!"

Привітання з днем Олени у віршах

Сьогодні в Твій День Ангела,

ми хочемо побажати:

Щоб у житті Твоїм було багато свята,

Завжди щоб радість і достаток несло з собою майбуття,

І щоб наснагу і здоров’я Ти мала на усе життя.

Хай Оленочка свята піклується про Тебе,

***

Сьогодні Оленка для тебе

Сміється сонце прямо з неба

І ніжно пахнуть квіти, Його теплом зігріті.

І дятел на світанні Відстукав привітання,

мишка – шкряботушка, Посмикала за вушко,

І котик походжає — Тобі добра бажає.

***

Наче зіронька у небі, Ви прекрасна повсякчас.

Ви, Олена, наша люба, Завжди радуєте нас.

Хочем побажать сьогодні, В цей святковий для Вас час,

Море радості й кохання, Поцілунок – ось для Вас!

З днем Олени – картинки

День ангела Олени - листівки / bonnycards.ru
день ангела Олени 2020 / bonnycards.ru
Привітання з днем олени / bonnycards.ru
День Олени привітання / facedobra.com