Телеканал HBO показав заключну серію «Гри престолів». В цьому тексті будуть спойлери. Якщо ви ще не подивилися останню серію "Гри престолів", додайте цей матеріал в закладки - і повертайтеся після перегляду.

Відео дня

Читайте такожGoogle на запит "погані сценаристи" видає фото шоуранерів "Грі престолів"

Новим королем став Бран Старк. Його обрала спеціальна рада, яка зібралася після смерті Дейенеріс (її вбив Джон Сноу).

Кандидатуру Брана висунув Тіріон Ланністер. На його думку, у молодшого Старка є все необхідне для того, щоб стати гідним королем: Бран пережив падіння з високої вежі, перетнув Стіну і став Триоким Вороном - пам'яттю і зберігачем історій Вестероса.

Тіріон зазначив, що у Брана не може бути дітей, а значить, вони не будуть претендувати на престол. Починаючи з Брана королі в Вестеросі будуть обиратися спеціальним радою. За рішенням Старка Тіріона призначено правицею короля.

Під владою Брана перебуватимуть шість, а не сім королівств - Санса Старк оголосила про відділення Півночі, правителькою якого стала вона сама.

При цьому на Залізний трон Бран також не сяде. Престол розплавив своїм полум'ям дракон Дрогон.

З виходом заключної серії «Гри престолів» 20 травня у багатьох користувачів по всьому світу впав відеосервіс HBO Go. Згідно відгуками відвідувачів сайту, найбільш значні збої спостерігаються в США, Бразилії та Польщі. Куба, Мексика, Великобританія, Швеція, Данія, Аргентина, Іспанія, Колумбія відчувають значні труднощі під час перегляду кіно.

Як повідомляв УНІАН, HBO розробляє п'ять шоу-продовжень, причому робота над трьома з них дуже добре просувається.