Перерозподіл балів не вплинув на підсумкову трійку переможців / фото Thomas Hanses/eurovision.tv

Організатори музичного конкурсу Євробачення 2019 переглянули результати конкурсу.

Відповідна заява Європейського мовного союзу (EBU) з'явилася на офіційному сайті заходу.

Зазначається, що рішення було пов'язане з тим, що в процесі нарахування балів була допущена помилка.

Відео дня

"При стандартній практиці перевірки результатів конкурсу ми виявили, що через людську помилку був використаний неправильний сукупний результат. Це не вплинуло на підрахунок балів, отриманих в результаті телеголосування в 41 країні-учасниці, а також загалом на переможця", - йдеться в заяві EBU.

"На знак поваги до артистів і членів Європейського мовного союзу ми хотіли б скорегувати остаточні результати згідно з правилами", - зазначили в EBU.

Перерозподіл балів не вплинув на підсумкову трійку переможців: Нідерланди отримали 498 балів (+6 до початкових результатів); Італія - 472 бали (+7); Росія - 370 балів (+1).

Але перегляд суми балів призвів до змін далі в списку: Швеція перемістилася з шостого на п'яте місце, на якому була Норвегія. Північна Македонія посунула Азербайджан і посіла сьоме місце. Білорусь піднялася з 25-го на 24 місце, обігнавши Німеччину.

Читайте такожУ переможця Євробачення прокоментували пісенний скандал

Переможець Євробачення визначається при підсумовуванні балів, отриманих учасником від професійного журі, та балів, отриманих при голосуванні телеглядачів країн, що беруть участь у конкурсі.

Раніше суддівська команда від Білорусі розкрила, за кого голосувала у першому півфіналі, через що членів журі від цієї країни усунули за порушення правил. Пізніше було прийнято рішення скласти середній бал від країни з резервного "кошика голосування". Саме ці голоси вирішили переглянути організатори Євробачення.

Як повідомляв УНІАН, 18 травня в Тель-Авіві відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення 2019. Перемогу здобув співак Дункан Лоуренс з Нідерландів.