Костюмер "Гри престолів" написала книгу / скріншот

Британська художниця по костюмах Мішель Клептон написала ілюстровану книжку про костюми серіалу "Гра престолів", які вона ж і створювала.

Як повідомляє 112.ua з посиланням на Vanity Fair, книга Game of Thrones: The Costumes повинна вийти в США 11 листопада цього року.

Читайте такожШоуранери «Грі престолів» уклали багатомільйонну угоду з Netflix

Відео дня

"Від практичних багатошарових тканин Вінтерфелла до нарядів Королівської гавані – костюми "Гри престолів" відіграють важливу роль у перенесенні глядача на землі Вестеросу та за його межі. Ця розкішна книжка віддає належне майстерності, з якою створювався кожен наряд, за допомогою прекрасних детальних фотографій костюмів і закулісних деталей", – йдеться в описі на сайті видавництва Insight Editions, що займається виробництвом книжки.

До прикладу, за словами Клептон у книжці вона докладно описує фінальний наряд Санси Старк, в якому вона була на власній коронації. У тому числі розкриває, який з елементів цього костюма є відсиланням до фігури Мізинця – нехай спірного, але все ж наставника героїні.

Ілюстрація до книги про костюмах

Зазначимо, що за роботу над серіалом "Гра престолів" Клептон чотири рази отримувала нагороду "Еммі" в категорії "Кращі костюми до фентезі-серіалу або фільму".

Нагадаємо, восени також вийде кулінарна книга за мотивами "Зоряних воєн". Від імені головного кухаря замку Маз Каната Строно Таггса вона розповість про приготування страв, які нібито їли герої космосаги.