З'явився список найкращих фільмів 2019 року / Скріншот

2019 рік порадував прихильників якісного кіно гучними новинками. У переддень Нового року саме час згадати про стрічки, що найбільше сподобались як кінокритикам, так і глядачам.

УНІАН склав топ 10 найкращих фільмів 2019 року, які ви просто зобов’язані переглянути, якщо цього ще не зробили.

До рейтингу найкращих фільмів року ввійшли іноземні фільми.

Ми ( Us, реж. Джордан Піл)

Список топ найкращих фільмів треба почати саме зі стрічки Джордана Піла. Типовий сімейний сюжет про родину американців у 1986 році поступово перетворюється у захопливий трилер. Який, попри жанр, має багато соціальних й філософських підтекстів. Режисер, зокрема, озвучує фройдівську проблему двійників – героїв буквально починають переслідувати їхні копії, аби вбити й посісти їхнє місце.

Куди ти зникла, Бернадетт? (Where'd You Go, Bernadette, реж. Річард Лінклейтер)

До топ 10 найкращих фільмів ввійшла також екранізація однойменного роману 2012 року про Бернадетт Фокс, яку у фільмі грає неймовірна Кейт Бланшет. Жінка живе у Сіетлі разом з чоловіком та дочкою-підлітком Бі. Бернадетт ненавидить скупчення людей і відкритий простір.

Колись героїня мріяла стати архітектором, але це вдалось тільки її обранцю. Невдовзі, до від’їзду на канікули до Антарктиди (так, вам не почулося) жінка зникає. Куди ж вона поділась? Чи то комедія, чи драма – вирішувати глядачам.

Хеллбой (Hellboy, реж. Ніл Маршалл)

Усім фанатам і фанатикам коміксів до перегляду обов’язково! Фільм став перезапуском кіно-франшизи про Хеллбоя, і, ймовірно, ввійде до 100 найкращих фільмів. Нового Хеллбоя зіграв Девід Гарбор. За сюжетом герой вирушає до Англії, де він повинен перемогти Криваву королеву Німуе, дружину Мерліна. Але битва між ними може призвести до загибелі всесвіту, а такого розвитку подій Хеллбой відчайдушно намагається уникнути.

Доктор Сон (Doctor Sleep, реж. Майк Фленаган)

Так, це екранізація другої частини історії про хлопчика Денні від Стівена Кінга "Сяйво", і вона теж ввійшла до нашого рейтингу фільмів. Події цього епізоду відбуваються через 40 років після подій першої частини. Тепер Денні вже не дитина, а алкоголік-невдаха. Намагаючись всіляко заткнути "сяйво", Денні шукає порятунку у випивці. Все б й так лишалось, якби чоловік раптом не зустрів таку ж дівчинку. Пригоди, іноді моторошні, вже почалися.

До зірок (Ad Astra, реж. Джеймс Грей)

Фантастична драма "До зірок" – це дітище Джеймса Грея, і може претендувати на своє місце в рейтингу найкращих фільмів. Ідеї зняти фільм у режисера виникла ще у 2016 році, а у 2017 стало відомо, що головну роль у стрічці зіграє Бред Пітт. За словами Грея, він прагнув створити стрічку, яка б максимально правдиво та чесно розповіла про подорожі за межі нашої планети та продемонструвала усю їхню небезпечність.

Воно 2 (It: Chapter Two, реж. Андрес Мускетті)

Що ж за рейтинг найкращих фільмів без фільму за оповіданнями Кінга? Воно-2 – це  ідеальна моторошна атмосфера, каст героїв і просто чудова історія. У фільмі є купа флешбеків у 1989 рік. Персонажі знову зберуться в рідному містечку, аби побороти силу зла – клоуна-маніяка Пеннівайза. 

Огляд на фільм від УНІАН

Джокер (Joker, реж. Тодд Філліпс)

Один з найприбутковіших фільмів року та фільм з високим рейтингом на всіх закордонних й українських платформах. А історія про коміка-невдаху Артура Флека чіпає душу найвибагливішому глядачеві. Сюжет описує становлення антипода Бетмена: коли в 1981 році невдалий комік, ігнорований суспільством, пускається у життя злочинності і хаосу в місті Ґотем. Окрім режисури, Тодд Філліпс також брав участь у написанні сценарію фільму, разом зі Скоттом Сільвером. Зауважимо, що фільм став першою стрічкою за останні декілька років на основі коміксів DC Comics, яка не входить у загальний кіновсесвіт Світів DC.

Огляд на фільм від УНІАН

Паразити (Gi-saeng-chung, реж. Пон Джун Хо)

Одне з перших місць у рейтингу фільмів 2019 року справедливо виборола робота Пон Джун Хо. Ця стрічка хоч і виділяється особливою атмосферою Південної Кореї, чи то мова про нетрі Сеула, чи про соціальне й культурне розшарування його мешканців, проте історія не залишить байдужими західних глядачів, що, здається, звикли до нав’язливого екшену.

В основі сюжету – однойменний комікс Хітоші Івакі. Хлопчина на ім’я Кі Ву виріс у бідній родині. Єдиний стабільний заробіток сімейства – збирати картонні коробки від піци. Якось, дізнавшись про вакансію репетитора з англійської для дитини із заможної родини, Кі Ву вирішує підробити документи про освіту. Не підозрюючи про шахрайство, багатії приймають хлопця на роботу. Тепер фінансове становище родини значно покращилося. Проте, зупинятися на досягнутому кмітливий Кі Ву не збирається.

Одного разу… в Голлівуді (Once Upon A Time In Hollywood, реж. Квентін Тарантіно)

Новий фільм 2019-го легендарного Тарантіно вийшов на екрани кінотеатрів відносно нещодавно й посів рейтинг найкращих. Але вже встиг розчулити відданих фанів режисера. Одразу попереджаємо: для перегляду варто ознайомитися хоч поверхнево з історією американського кіно.

У центрі сюжету – історія телевізійного актора Ріка Долтона та його дублера Кліффа Бута та їхню кар’єру в контексті мінливої кіноіндустрії кінця 1960-х років. Насправді, це дещо більше, ніж розповідь про життя знаменитостей. Це, фактично, шана режисера тим людям і тій культурі. За словами Тарантіно, над стрічкою він працював останні 5 років. Зіграти у своїй стрічці він традиційно запросив акторів першої величини – Марго Роббі, Леонардо ДіКапріо та Бреда Пітта.

Огляд на фільм від УНІАН

Ірландець (The Irishman, реж. Мартін Скорсезе)

Один із найдовших фільмів року за рейтингом глядачів. Це тригодинна розповідь про впливового профспілкового діяча Френка Ширана, роль якого у фільмі виконав Роберт де Ніро. Перебуваючи на смертному одрі, Ширан оповідає історію свого життя, зокрема й ту частину, що стосується злочинів з його участю. Також у ролях – Аль Пачіно, Джо Пеші, Боббі Каннавале, Харві Кейтель і Рей Романо.

Сценарій до фільму написали на основі мемуарів "Я чув, ти фарбуєш будинки" колишнього прокурора США Чарльза Брандта.

Зоряні війни: Скайвокер. Сходження (Star Wars: The Rise of Skywalker, реж. Дж. Дж. Абрамс)

Це 9 епізод саги "Зоряні війни", події якого розгортаються після показаних в епізоді VIII "Зоряні війни. Останні Джедаї". Фільм завершує неймовірну історію сім’ї Скайвокеров, що триває вже більше ніж 40 років. Стрічка обіцяє дати відповіді на всі загадки з попередніх серій. На вас чекатимуть старі та нові герої, унікальні світи та незабутні мандрівки по краю Галактики.

Огляд на фільм від УНІАН

Раніше УНІАН розповідав про рейтинг найкращих новорічних фільмів.