З огляду на попередній рік, можна зробити підсумок, що кіновиробники сьогодні орієнтуються на картини з елементами фантастики, автобіографічні фільми та якісні анімаційні стрічки. Це дає свій позитивний відбиток і на касові збори кіностудій, а також і на престижність компаній.

Ми обрали найбільш очікувані фільми весни 2020 року. Всі вони різних жанрів, тому кожен зможе знайти те, що буде до душі. 

Читайте такожБерлінале 2020: люди ночували на підлозі перед касами, аби купити квитки (фото)

"Пригоди Піноккіо"

Всесвітньо відома казка Карло Коллоді зачарує навіть тих, хто не віддає перевагу анімаційним кінострічкам. Знаменита історія про неслухняного хлопчика Піноккіо, витесаного з дерева батьком-теслярем, показує не лише етап становлення хлопчика від такого собі розбишаки до люблячого сина, а й повертає у солодке дитинство усіх глядачів фільму. Він хоче стати справжнім хлопчиком – бути не з дерева та без довгого носа, який стає щораз більшим тільки-но він бреше.

Прем’єра 12 березня.

"007: Не час помирати"

Події розгортаються на Ямайці, де Бонд хоче відпочити від шаленого ритму життя. Але спокій агента порушує Фелікс Лейтер із ЦРУ, який просить Джеймса допомогти у пошуку зниклого науковця. Причетним до цієї справи стає небезпечний злочинець, який озброєний новою технологією. Фільм стане останнім, в якому роль агента 007 виконає Деніел Крейг.

Прем’єра - 9 квітня.

"Чорна вдова"

Ось і дочекалась знаменита Скарлетт Йоганссон свого сольного фільму у всесвіті Marvel. Наташа, або як ще її називають – Чорна Вдова, є відомою шпигункою та супергероїнею. Події фільму відбуваються після подій у "Першому меснику: Протистояння", де вона під тягарем важких спогадів з минулого вирушає в "Червону кімнату" – місце колишніх тренувань. Наташа відправилась туди, щоб зруйнувати систему появи таких же вбивць, як і вона. Картина відкриє чимало таємниць про минуле Наташі Романової.

Прем’єра - 30 квітня.

"Жінка у вікні"

Картина розповідає про самотню Анну Фокс, яка розважається переглядом старих картин і алкоголем. У неї є маленька пристрасть - вона любить підглядати за життям сусідів у вікнах. Одного разу вона стає свідком жахливого злочину у сім'ї Расселів, але поліція не до кінця вірить жінці через її фобію та зловживання ліками. Інтригуюча історія стала екранізацією однойменного роману Дена Мелорі (А.Дж.Фінн), адаптація якого отримала "Пулітцерівську премію".

Прем’єра – 14 травня.

"Форсаж 9: Нестримна сага"

Знаменита франшиза знову повертається на кіноекрани. Цього разу відомий гонщик Домінік Торетто вирішив відійти від справ та провести час з родиною, однак нові проблеми вже почали наступати йому на п'яти. Найманий вбивця Джейкоб хоче поквитатись з Домініком, тому гонщик та його друзі знову возз'єднуються проти ворога. "Форсаж 9" стане 12-м за рахунком фільмом з медіафраншизи.

Прем’єра - 21 травня.