Замість одного персонажа у фільмі з'явилися два / скріншот

З кіноадаптації анімаційного фільму студії Disney «Мулан» прибрали одного з головних героїв – Лі Шанга. Це зробили через «невідповідність» епосі #МеТоо.

Про це пише BBC News.

Читайте такожПредставлено фінальний трейлер фільму "Мулан"Оригінальна анімаційна картина 1998 року (яка при цьому заснована на китайській легенді) оповідає про дівчину на ім'я Мулан, яка маскується під чоловіка, щоб битися замість свого батька в китайській армії. Там вона знайомиться і зближується зі своїм командиром Лі Шангом.

Відео дня

За словами продюсера Джейсона Ріда, в такому сюжеті викликає запитання роль влади в їхніх стосунках.

«Я думаю, особливо під час руху #MeToo, що бути при командирі, який має любовний потяг, було б дуже незручно, і ми не думаємо, що це доречно», – сказав він.

Тому Шанга замінили на двох персонажів: один став командиром на ім'я Тунг, який стає для головної героїні наставником і заміняє батька, а інший – Хонгуі, який перебуває з Мулан в одній команді та рівний їй.

Як відомо, хештег #МеТоо поширився в соціальних мережах в жовтні 2017 року через скандал навколо кінопродюсера Харві Вайнштейна. Учасники акції надають розголосу випадкам сексуального насильства і домагань.

Вона спровокувала появу звинувачень на адресу багатьох відомих людей, а у вересні в США за сексуальне насильство посадили першу знаменитість – актора Білла Косбі.

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2020 року суд присяжних у Нью-Йорку визнав винним у справі про сексуальне насильство і самого Вайнштейна.