Анджеліна Джолі, Шайло і Захарія Джолі-Пітт / REUTERS

4 червня 2021 року американській актрисі, режисерові, багатодітній матері та послу доброї волі ООН Анджеліні Джолі виповнюється 46 років.

З цієї нагоди УНІАН вирішив згадати найбільш знакові ролі однієї з найбільш обговорюваних знаменитостей сучасності.

Джордж Уоллес / George Wallace (США, 1997)

Анджеліна Джолі народилася в родині відомого американського актора Джона Войта і франкоканадської актриси Маршелін Бертран, а тому не дивно, що її з самого дитинства намагалися долучити до кіно. Однак всесвітнє визнання вона отримала в 1997 році за роль в біографічній драмі "Джордж Уоллес". Молода Джолі зіграла роль Корнелії Уоллес - дружини впливового американського політика, відомого відвертими расистськими поглядами. За цю роль Джолі отримала свій перший "Золотий глобус".

Джіа / Gia (США, 1998)

У другій половині 90-х кар'єра Джолі різко пішла в гору, і в 1998 році вона зіграла одну зі своїх найяскравіших ролей - знамениту в 1970 роках фотомодель Джію Марі Каранджі. Сюжет фільму заснований на її особистому щоденнику, розповідях її близьких, друзів і колег, починаючи з того, як вона в 17 років працювала у свого батька в закусочній, і закінчуючи її смертю від СНІДу у віці 26 років в 1986 році. Джіа стала однією з перших жінок, причиною смерті якої був відкрито названий вірус імунодефіциту. З цією роллю Джолі виграла "Золотий глобус" другий рік поспіль.

Перерване життя / Girl, Interrupted ( США, 1999)

Ще одна знакова робота в кар'єрі Джолі - драма" Перерване життя", де вона знялася разом з Вайноною Райдер. Джолі дісталася роль агресивної дівчини-соціопатки Ліси, з якою головна героїня знайомиться в психіатричній клініці. За цю роль Джолі отримала "Оскар" за найкращу жіночу роль другого плану.

Лара Крофт: Розкрадачка гробниць / Lara Croft: Tomb Raider (США, 2001)

Паралельно Джолі почала все більше з'явитися в голлівудських блокбастерах в ролях сильних жінок. Так, в 2001 році вона знялася в першому фільмі, знятому на основі серії комп'ютерних ігор Tomb Raider, присвячених археологу і шукачці пригод Ларі Крофт. Фільм користувався великим касовим успіхом, а сама Джолі, що на той момент мала доволі скандальну репутацію, на зйомках фільму вперше потрапила в Камбоджу, яка назавжди змінила її життя - вона усиновила місцевого хлопчика Меддокса, який став її першою дитиною і спонукав зайнятися гуманітарною діяльністю. 

Після цього практично все перше десятиліття 21 століття Джолі знімалася в бойовиках і трилерах, серед яких "Містер і Місіс Сміт" (2005), "Особливо небезпечний" (2008), "Підміна" (2008), "Солт" (2010), "Турист" (2010) та інші.

Незламний / Unbroken ( США, 2014)

З 2007 року Джолі почала пробувати себе на режисерському терені, і однією з її найвідоміших робіт став біографічний фільм "Незламний", що розповідає реальну історію американського олімпійського призера і багатообіцяючого спортсмена Луї Замперіні, який під час Другої світової війни став командиром бомбардувальника, зазнав аварії над Тихим океаном і потрапив у полон до японців.

Малефісента / Maleficent ( США ,2014)

В останнє десятиліття Джолі практично не знімалася у фільмах, присвятивши себе вихованню дітей - їх у неї шестеро, а також гумманітарній роботі в якості посла доброї волі ООН. Однак від парочки проектів вона все ж не змогла втриматися - один з них дві частини Фентезі "Малефісента" 2014 і 2019 років випуску. Картина є спін-оффом діснеївського мультиплікаційного фільму 1959 року "Спляча Красуня" і вільним переказом самої казки, що присвячений Малефісенті - головній лиходійці оригінального мультфільму. Саме її роль і виконала Джолі.

Вічні / Eternals ( США, 2021)

Наступний гучний проект за участю Джолі - супергеройський фільм "Вічні" від кіностудії Marvel, який має вийти в кінопрокат 5 листопада 2021 року. Джолі дісталася роль войовниці Тени, яка може створити будь-яку зброю з космічної енергії.

Вас також можуть зацікавити такі матеріали