Під Новий рік вийде чимало романтичних комедій / фото ua.depositphotos.com

"Білий шум", "Сусідка" та різдвяні комедії: що подивитися на вихідних

08:17, 29.12.2022
6 хв.

Традиційно останній передноворічний тиждень виплесне на кіноманів останню хвилю святкових фільмів. Зокрема, в кінотеатрах покажуть одразу три романтичні комедії – українську "Сусідка" з Ксенією Мішиною, французьку "Шампанського!" та канадську "Різдвяні канікули". Онлайн, тим часом, вийде сатирична комедія "Білий шум" з Адамом Драйвером та Гретою Гервіг та кілька різдвяних комедій з різних країн. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Сусідка

Україна, 2022

В центрі сюжету цієї романтичної комедії – затятий холостяк Петро, який побився об заклад зі своїм найкращим другом, що зможе прожити місяць з жінкою під одним дахом. Так у його квартирі з’являється Вероніка – елегантна вчителька музики, яка щойно пішла від чоловіка-тирана. Проте ставки зростають, коли Петро дізнається про дітей Вероніки...

Головні ролі у фільмі виконали зірка "Кріпосної" та перша "холостячка" Ксенія Мішина та Артемій Єгоров ("Захар Беркут", "Генделик").

Фільм мав вийти в український прокат ще навесні, однак війна внесла свої корективи.

Шампанського!

Champagne! (Франція, 2022)

Події цієї комедії відбуватимуться на шикарній віллі, куди компанія старих друзів збирається на запрошення одного з них. У програмі: плітки, смачна їжа і багато шампанського. Та головна новина вечора – організатор вечірки – затятий холостяк, нарешті вирішив одружитися. Тож і влаштував цю вечірку, аби познайомити всіх зі своєю майбутньою дружиною, яка несподівано для всіх виявляється геть молодою дівчиною, і її поведінка викликає ненависть, гнів і здивування гостей вечірки. Чим міцнішим стає градус подій, тим складніше гостям сприймати вибір друга.

В світовий прокат фільм вийшов влітку 2022 року та отримав посередні відгуки.

Різдвяні канікули

The Christmas Retreat (Канада, 2022)

Жертвуючи відпочинком заради кар'єри, головна героїня фільму отримує "бонус" у вигляді самотності – відносини з хлопцем руйнуються, не витримавши конкуренції з безперервною роботою. Дивлячись на те, як дочка руйнує своє особисте життя, мати вирішує поїхати з нею туди, де дівчина зможе переоцінити свої цінності та просто відпочити від великого міста. Опинившись в затишному маєтку посеред лісу, героїня зустрічає купу дратівливих правил та не менш зарозумілого сусіда. Їм обом доведеться витримати усі тягарі співіснування у ці передноворічні дні та відчути на собі магію перетворення цього дивовижного свята.

У світовий прокат фільм вийшов в жовтні 2022 року та отримав непогані відгуки.

Тигр і я

Il ragazzo e la tigre (Італія, 2022)

Цей пригодницький фільм розповість про хлопчика-сироту, який у долині Гімалаїв рятує бенгальське тигреня від безжальних браконьєрів. Після цього герої разом вирушають у Бутан до монастиря Такцанг, відомого як "Гніздо тигриці". Після вторгнення Китаю в Тибет цей монастир став притулком буддистських монахів та місцем захисту хижаків з родини котячих.

У світовий прокат фільм вийшов в жовтні 2022 року та має скоріше позитивні відгуки.

Моя проблемна фея

My Fairy Troublemaker (Німеччина, Люксембург, 2022)

В центрі сюжету цього сімейного анімаційного фільму – цікава та зухвала фея Віолетта, яка загубилася у світі людей. Для того, щоб знайти шлях назад у казковий світ, вона об’єднується з людською дівчинкою Максі та дізнається про своє справжнє призначення.

Мультфільм вперше був представлений восени 2022 року та має доволі непогані відгуки.

Крім того, в обраних кінотеатрах покажуть мультфільм "Дивовижний Моріс" за романом Террі Пратчетта, який вийде в широкий прокат 5 січня.

Білий шум

White Noise (США, 2022)

30 грудня Netflix випустить фільм "Білий шум" від режисера Ноа Баумбаха ("Пані Америка", "Історії сім'ї Мейровіц", "Шлюбна історія") за однойменним сатиричним романом Дона Делілло 1985 року.

Фільм розповість про професора Джека Гледні, який вивчає Адольфа Гітлера у вигаданому "Коледжі на пагорбі". Він одружений і виховує чотирьох дітей-підлітків, які не завжди добре ладнають між собою. Однак їхнє звичайне життя змінюється, коли неподалік стається "повітряна токсична подія" – катастрофічна залізнична аварія, яка обрушує хімічні відходи на їхнє місто.

Головні ролі у фільмі виконали Адам Драйвер ("Зоряні війни", "Остання дуель", "Шлюбна історія", "Дім Gucci") та Грета Гервіг ("Римські пригоди", "Пані Америка", "Джекі"). Також у фільмі зіграли Реффі Кессіді ("Похмурі тіні", "Вбивство священного оленя"), Дон Чідл ("Залізна людина", "Ірландець", "Одинадцять друзів Оушена"), Ларс Айдінгер ("Персональний покупець", "Матильда", "На висоті") та інші.

Прем'єра "Білого шуму" відбулася на Венеціанському кінофестивалі 2022 року, де його обрали фільмом відкриття. Фільм отримав суперечливі відгуки – від схвальних до змішаних. Критики хвалили акторську гру, гумор та звук, однак мали питання до сценарію.

Ніч в дитсадку

A Night at the Kindergarten Noc w przedszkolu (Польща, 2022)

В центрі цієї чорної комедії – молодий чоловік, який під час підготовки різдвяної виставки на батьківській раді дитсадка дізнається, що 5-річного сина його дівчини хочуть виключити з навчального закладу. Спочатку чоловік вирішує заступитися за малого з корисливих мотивів, однак згодом він вже кидає виклик химерній системі батьківських стосунків у дитсадку та потрапляє у справжнє пекло.

Фільм вийде 28 грудня на Netflix.

З ким Новий рік зустрінеш...

Stuck with you (Франція, 2022)

Ця романтична комедія розповість про двох незнайомців, які по дорозі на новорічну вечірку застрягли в ліфті та виявили, що вони з'єднані несподіваним чином.

Фільм вийде 28 грудня на Netflix.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

Ще одна перешкода на шляху кіноманів – відключення електроенергії. У деяких кінотетрах є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла, проте більшість, на жаль, таку розкіш не мають. Тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, а також найцікавіші серіали грудня 2022 року – цього тижня Netflix випустить міні-серіал "Держзрада" з Чарлі Коксом та Ольгою Кириленко. Також вас можуть зацікавити серіальні новинки січня 2023 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся