Кадр з 3 сезону серіалу "Емілі в Парижі" / скріншот з YouTube Netflix

Топ-10 серіалів грудня: "Фатальний патруль", "Емілі в Парижі" та "Відьмак: Кровне походження"

07:45, 30.11.2022
8 хв.

Грудень порадує глядачів біля "малих екранів" в першу чергу новими сезонами добре відомих серіалів – "Фатальний патруль", "Емілі в Парижі", "Повільні коні" та "Пліткарка". Однак буде і кілька цікавих новинок, серед яких – "Відьмак: Кровне походження", "Три сосни" та "Рідня". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував добірку найбільш очікуваних серіалів грудня 2022 року.

Пліткарка

Gossip Girl (США, HBO Max, 1 грудня, 2 сезон)

Оригінальний молодіжний серіал "Пліткарка", що виходив у 2007-2012 роках та через який пройшло чимало майбутніх зірок – Блейк Лайвлі, Лейтон Містер, Себастіан Стен, Пенн Беджлі, Чейс Крофорд та Тейлор Момсен, свого часу отримав статус культового. Тож не дивно, що згодом його вирішили відродити, причому під керівництвом тієї ж команди, що робила оригінал.

Перший сезон оновленої "Пліткарки" вийшов у 2021 році, а його події розгорталися через дев'ять років після фіналу шостого сезону. Пройшло багато часу із закриття оригінального веб-сайту, і тепер нове покоління підлітків із нью-йоркської приватної школи стикається з новими способами спостереження від "Пліткарки". У продовженні також відображено, наскільки змінився вплив соціальних мереж і сам Нью-Йорк за минулі роки. Головні ролі у серіалі виконали зовсім нові актори, здебільшого поки маловідомі широкому загалу.

Перезапуск "Пліткарки" отримав скоріше негативні відгуки, однак мав добрі показники за переглядами, тож другий сезон все ж отримав "зелене світло". Його прем'єра відбудеться вже 1 грудня на HBO Max.

Три сосни

Three Pines (Великобританія, Канада,Amazon Prime Video, 2 грудня, 1 сезон)

Цей новий детективний серіал розповість про інспектора Арманда Гамаша, що бачить те, чого інші не бачать: світло між тріщинами, міфічне та зло в буденному. Розслідуючи серію вбивств у, здавалося б, ідилічному селищі Три сосни, він відкриває давно приховані таємниці та зтикається зі своїми привидами минулого.

Головну роль у серіалі виконує Альфред Моліна ("Людина-павук: Додому шляху нема", "Фріда", "Ночі в стилі бугі").

Прем'єра серіалу відбудеться 2 грудня.

Повільні коні

Slow Horses (США, Apple TV+, 2 грудня, 2 сезон)

Цей шпигунський серіал, заснований на однойменному романі Міка Херрона, розповідає про успішного шпигуна з МІ5, засланого у адміністративний відділ "Повільні коні" після серйозних помилок. Тут він разом з іншими "покараними" вимушений терпіти нудні завдання від свого керівники, який тільки і чекає, щоб вони самі звільнилися через безвихідь. Втім, невдовзі співробітники відділу опиняються втягнуті в небезпечну авантюру, затіяну в головному управлінні МІ5.

Головні ролі у серіалі виконують Гері Олдмен ("Дракула", "Леон", "П'ятий елемент", "Темні часи", франшиза про Гаррі Поттера), Крістін Скотт Томас ("Чотири весілля і похорон", "Англійський пацієнт", "Темні часи"), Олівія Кук ("Першому гравцю приготуватися", "Звук металу", "Дім дракона"), Джек Лауден ("Дюнкерк", "71") та інші.

Перший сезон серіалу вийшов у квітні 2022 року та отримав схвальні відгуки, а вже за півроку запланована прем'єра другого. Також відомо, що у серіалу буде третій та четвертий сезони.

Фатальний патруль

Doom Patrol (США, HBO Max, 8 грудня, 4 сезон)

Серіал є спін-оффом супергеройського серіалу "Титани" за коміксами DC. Серіал розповідає про команду дуже нетипових супергероїв, серед яких – гонщик, який розбився в аварії, пілот, що отримав заряд радіації, психопатка з 64 особами всередині, понівечена актриса, хлопець-кіборг і божевільний вчений. Разом вони знайшли застосування своїм надздібностям, а собі – новий сенс життя.

Головні ролі у серіалі виконують Брендан Фрейзер ("Мумія", " Подорож до центру Землі", "Кит"), Метт Бомер ("Білий комірець", "Американська історія жахів", "Супер Майк") та інші.

8 грудня очікуються одразу два епізоди 4 сезону серіалу "Фатальний патруль". Загалом сезон налічуватиме 12 епізодів, які будуть поділені на дві частини.

Рідня

Kindred (США, Hulu, 13 грудня, 1 сезон)

Цей новий драматичний серіал, заснований на однойменному романі однієї з найвідоміших американських чорношкірих фантастів Октавії Батлер, розповість про молоду жінку-афроамериканку на ім'я Дана, що невідомим чином починає раптово подорожувати у часі, потрапляючи на плантацію.

Головні ролі у серіалі виконали Маллорі Джонсон ("Стартап, що зазнав краху"), Міка Сток ("Зв'язок", "Життя, яке воно є"), Раян Квонтен ("Справжня кров", "Мертва тиша") та інші.

Усі епізоди серіалу вийдуть одночасно.

Сонік Прайм

Sonic Prime (США, Netflix, 15 грудня, 1 сезон)

Анімаційний серіал "Сонік Прайм", заснований на серії відеоігор Sonic the Hedgehog, охоплюватиме події вже з існуючого всесвіту Соніка, створеного Sega. Окрім самого надшвидкого блакитного їжака, в мультсеріалі буде ще кілька добре знайомих персонажів.

Перший сезон серіалу складатиметься з 8 епізодів, які стануть доступні одночасно.

Рекрут

The Recruit (США, Netflix, 16 грудня, 1 сезон)

Цей пригодницький шпигунський серіал розповість про юриста Оуена, який нещодавно влаштувався на роботу в ЦРУ. Його життя перевертається з ніг на голову, коли він стикається з активом агентства, яка вимагає звільнення. У результаті чоловік опиняється втягнутим у небезпечну гру.

Головні ролі у серіалі виконують Ной Сентінео ("Ангели Чарлі", "Чорний Адам", " Всім хлопцям, яких я любила раніше"), Лаура Хеддок ("Вартові галактики", "Абатство Даунтон 2", "Трансформери: Останній лицар") та Аарті Манн ("Теорія великого вибуху").

Серіал складатиметься з 8 епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

1923

1923 (США, Paramount+, 18 грудня, 1 сезон)

Серіал є приквелом серіалу "Єллоустоун" та сиквелом серіалу "1883", події яких розгортаються навколо сімейства Даттонів, що мешкає в Монтані на одному з найбільших у США ранчо, яке межує із відомим національним парком. Новий серіал розповість про труднощі, через які родина пройшла на початку 1920-х років, включаючи Велику депресію.

Головні ролі у серіалі виконають Гелен Міррен ("Королева", "Форсаж 9", "Анна") та Гаррісон Форд ("Індіана Джонс", "Зоряні війни", "Апокаліпсис сьогодні").

Очікується, що серіал матиме два сезони по 8 епізодів кожен.

Емілі в Парижі

Emily in Paris (США, Netflix, 21 грудня, 3 сезон)

Комедійний серіал про американку, яка переїжджає жити до столиці Франції через роботу та постійно потрапляє у курйозні ситуації, повертається. Наприкінці минулого сезону Емілі Купер опинилася перед доленосним вибором – як щодо подальшого перебування в Парижі та роботи, так і в особистому житті, тож у новому сезоні на глядачів чекає чимало сюрпризів та, звісно ж, повний набір недолугих жартів, заснованих на національних стереотипах.

До головних ролях у серіалі знову повернуться Лілі Коллінз ("Білосніжка: Помста гномів", "Знаряддя смерті: Місто кісток", "Манк"), а також Ешлі Парк, що грає її найкращу подругу Мінді Чен, та Лукас Браво, що виконує роль романтичного інтересу Емілі Габрієля.

Сезон традиційно складатиметься з 10  коротких епізодів, усі вони вийдуть одночасно.

Відьмак: Кровне походження

The Witcher: Blood Origin (США, Польща, Netflix, 25 грудня, 1 сезон)

Цей фентезійний мінісеріал є відгалуженням і передісторією популярного серіалу "Відьмак". Події нового серіалу також розгортатимуться у відьмацькому світі Анджея Сапковського, але за 1200 років до пригод відьмака Геральта. Головною героїнею стане войовниця на ім'я Ейле, котра полишила свій клан і королеву, щоби стати мандрівною музикою. Однак згодом дівчині доведеться знову взятися за зброю.

Головні ролі у серіалі виконують Софія Браун (серіали "Марчелла", "Захоплення"), Мішель Єо ("Тигр, що підкрадається, дракон, що зачаївся", "Шанґ-Чі та Легенда Десяти Кілець", "Все скрізь і одразу") та Лоуренс О'Фуарейн (серіали "Гра престолів", "Вікинги").

Шоуранерами мінісеріалу "Відьмак: Кровне походження" виступають Лорен Шмідт-Гіссріх та Деклан де Барра, які також працювали над серіалом "Відьмак" від Netflix.

Серіал стане доступним на Netflix 25 грудня 2022 року та складатиметься з 4 епізодів.

***

Також рекомендуємо вам ознайомитися з добіркою найкращих серіалів листопада 2022 року і останніми новинками кінопрокату.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся