Дженніфер Лопес у фільмі "Нестримне весілля" / фото Lionsgate

"Нестримне весілля", "Земля Бога" та "Вовченя: Фільм": що подивитися на вихідних

08:13, 26.01.2023
8 хв.

Цього тижня в український прокат вийде екшн-комедія "Нестримне весілля", фестивальний хіт "Земля Бога", трилер "Рейс" та ще кілька новинок. Тим часом, онлайн, вийдуть романтична комедія "Ви, люди" та надприродний трилер "Вовченя: Фільм". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Нестримне весілля

Shotgun Wedding (США, 2023)

В центрі сюжету цієї екшн-комедії – пара Дарсі та Том, які планують пишне романтичне весілля на екзотичному острові. Втім, сама наречена віддала б перевагу чомусь менш вишуканому, а її бажання втекти з власного весілля стало ще більш очевидним після зустрічі родин наречених та їхніх друзів – вони виявилися просто несумісні. Однак саме тоді, коли сутички загрожують все зруйнувати, весілля зривають пірати. Вони беруть у заручники усіх, окрім зниклих наречених. Тепер Дарсі та Том повинні припинити суперечки, щоб врятувати рідних.

Головні ролі у фільмі виконали Дженніфер Лопез ("Вийди за мене", "Шахрайки з Волл-Стріт"), Джош Демел (франшиза "Трансформери") та Дженніфер Кулідж (франшиза "Американський пиріг", серіал "Білий лотос"). Також одну з епізодичних ролей у фільмі виконав Ленні Кравіц.

Режисером фільму виступив Джейсон Мур ("Сестри", "Ідеальний голос").

Прем'єра фільму відбулася наприкінці 2023 року у Сингапурі, за підсумками перших переглядів він отримав змішані відгуки. Так, на IMDb у фільму оцінка 6 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 44% схвалення від критиків, а на Metacritic – 43 бали зі 100 від кінооглядачів, що відповідає характеристиці "змішані чи середні відгуки".

Рейс

Plane (США, Великобританія, 2023)

За сюжетом цього бойовика, пілоту Броуді Торрансу вдається успішно посадити ушкоджений штормом літак на ворожій території. Однак невдовзі з'ясовується, що вцілілим загрожують войовничі пірати, які хочуть захопити судно та його пасажирів у заручники. Броуді повинен захистити своїх пасажирів, поки не прибуде допомога.

Головну роль у фільмі виконав Джерард Батлер ("300 спартанців", "Падіння Олімпу", "Геошторм"). Також у стрічці задіяні Майк Колтер ("Люк Кейдж", "Захисники"), Даніелла Пінеда ("Щоденники вампіра", "Ковбой Бібоп") та інші.

Режисером фільму виступив Жан-Франсуа Ріше, на рахунку якого такі фільми, як "Напад на 13-ту дільницю" та "Ворог держави № 1".

У світовий прокат фільм вийшов на початку січня 2023 року та отримав скоріше позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,9 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 76% схвалення від критиків та 94% від глядачів. На Metacritic фільм має 62 бали від кінооглядачів та 6,9 від широкої аудиторії, що в обох випадках відповідає характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Земля Бога

Volaða Land / Godland (Ісландія, Данія, Франція, Швеція, 2022)

Події цієї драми розгортаються у 19 столітті навколо молодого данського священика, який вирушає у віддалену частину Ісландії. Він прагне звести там церкву, а також зафіксувати на знімках місцевих жителів. Однак що далі герой рухається до мети, то сильніше сумнівається у своїй місії та вірі.

Режисером фільму виступив ісландець Глінур Палмасон, який до цього зняв фільми "Зимові брати" та "Білий, білий день", а головну роль виконав данець Елліотт Кроссе Хове, який грав у "Зимових братах" та оригінальному серіалі "Міст".

Прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі 2022 року, де він отримав схвальні відгуки. Наразі на IMDb у фільму оцінка 7,3 бали з 10, на Rotten Tomatoes – 88% схвалення від критиків, а на Metacritic – 84 бали зі 100 від кінооглядачів, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання".

Бешкетні канікули

Hotel Sinestra (Нідерланди, 2022)

Ця сімейна комедія розповість про 11-річну дівчинку Аву, чиї зимові канікули проходять у готелі серед сніжних гір. Це місце ніби створене для пригод, але дівчинці не вдається розважитись через постійні обмеження батьків. Та одного ранку трапляється диво: всі дорослі в готелі таємниче зникають. Починаються справжні веселощі, адже тепер діти можуть робити все, що забажають.

Фільм "Бешкетні канікули" сповнений казкових краєвидів, адже картину знімали в історичному готелі, побудованому на початку 20 століття в мальовничій долині Валь Сінестра у Швейцарських Альпах.

До речі, одного з героїв стрічки зіграв юний український актор Максим Пойметьєв. Для хлопця роль стала дебютом у кіно.

На батьківщині фільм вийшов у грудні 2022 року та отримав позитивну реакцію. Так, на IMDb у нього оцінка 7,3 бали з 10.

Ідеальне вбивство

The Good Neighbor (США, Латвія, 2022)

В центрі сюжету цього детективного трилера – двоє приятелів, які повертаючись після гучної вечірки випадково збивають дівчину, з якою щойно познайомились в барі. Позбувшись тіла і машини, вони впевнені, що поліція не знайде жодної зачіпки. Але сестра загиблої Ванесса починає власне розслідування, яке призводить до низки загадкових смертей. І чим далі, тим більше стає зрозумілим, що все це кимось, ретельно спланована гра.

Одну з головних ролей у фільмі виконав Джонатан Ріс Маєрс ("Тюдори", "Матч-пойнт", "Вікінги").

Фільм є римейком однойменного німецького фільму 2011 року, причому обидва зняв той самий режисер – Штефан Рік.

Втім, якщо оригінальний фільм був тепло сприйнятий критиками та глядачами, то другу спробу оцінили гірше. Так, на IMDb у нього оцінка 6 балів з 10, а ось на Rotten Tomatoes – лише 33% схвалення від критиків та 79% від широкої аудиторії.

Вовченя: Фільм

Teen Wolf: The Movie (США, 2023)

26 січня Paramount+ випустить надприродний трилер "Вовченя: Фільм", що стане продовженням однойменного підліткового серіалу, який транслювався з 2011 по 2017 роки. Події фільму розгортатимуться за кілька років після завершення серіалу, а в центрі сюжету знову опиняться добре відомі персонажі – хлопець-перевертень Скот Маккол, який тепер подорослішав і став Альфою зграї, його наставник-перевертень Дерек Хейл та кохана дівчина Елісон Арджент. Скоту доведеться зібрати нових союзників і возз’єднати надійних друзів, щоб дати відсіч тому, що може бути найпотужнішим і найсмертоноснішим ворогом, з яким вони коли-небудь стикалися.

У фільмі до своїх ролей повернулися Тайлер Поузі, Крістал Рід та Тайлер Геклін, а також Голанд Роден, Колтон Гайнес, Шеллі Генніґ та ще кілька другорядних персонажів.

Режисером фільму виступив Расел Малкей, а сценаристом – Джефф Девіс, обидва також працювали і над серіалом.

Наразі за підсумками попередніх показів на Rotten Tomatoes фільм має 50% схвалення від критиків.

Ви, люди

You People (США, 2023 року)

27 січня Netflix випустить романтичну комедію "Ви, люди", що розповість про пару закоханих – Езру та Лорен, чиї стосунки піддаються випробуванню знайомством з батьками. З одного боку, постають прогресивні батьки нареченого, з іншого – консервативні родичі нареченої.

Головні ролі у фільми виконали Джона Гілл ("Мачо і ботан", "Кінець світу по-голлівудськи", "Не дивися вгору"), Едді Мерфі ("Поїздка до Америки", "Доктор Дулітл", "Божевільний професор"), Девід Духовни ("Секретні матеріали", "Секс і Каліфорнія"), Джулія Луї-Дрейфус ("Віце-президент", "Сокіл та Зимовий солдат") та інші.

Виконавець головної ролі Джона Гілл також виступив співавтором сценарію, а режисером – Кенья Берріс, найбільш відомий як творець ситкому Black-ish.

За тиждень до виходу онлайн фільм вийшов в обмежений прокат у США та отримав змішані відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 6,8 балів з 10, а ось на Rotten Tomatoes критики дали йому лише 23% схвалення. Натомість на Metacritic кінооглядачі дали фільму 47 балів зі 100, що відповідає характеристиці "змішані чи середні відгуки".

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у деяких кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали січня 2023 року – цього тижня стартують серіали "Покерфейс" з Наташею Лайонн, "Терапія" з Гаррісоном Фордом та "Вовча зграя" з Сарою Мішель Геллар.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся