Марго Роббі у фільмі "Вавилон" / фото Paramount Pictures

"Вавилон", "Одного чудового ранку" та Jung E: що подивитися на вихідних

08:11, 19.01.2023
6 хв.

Цього тижня в український прокат виходить одна з найочікуваніших новинок зими – яскрава комедійна драма "Вавилон" з Бредом Піттом, Марго Роббі та ще цілою купою голлівудських зірок. Також в кінотеатрах стартують покази зворушливої драми "Одного чудового ранку" з Леа Сейду та детективного трилеру "Бюро знахідок". Онлайн, тим часом, вийде південнокорейський науково-фантастичний фільм Jung E від режисера "Потяга до Пусана". Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок тижня – як у кінотеатрах України, так і онлайн.

Вавилон

Babylon (США, 2022)

Провокаційна костюмована комедійна драма "Вавилон" про американську кінотусовку 20-х років минулого століття від режисера "Ла-Ла Ленду" Дем'єна Шазелла є однією з найбільш очікуваних прем'єр цієї зими. В першу чергу картина вражає зірковим акторським складом: Бред Пітт, Марго Роббі, Тобі Магуайр, Олівія Вайлд, Самара Вівінг, Флі, Ерік Робертс, Джин Смарт – це далеко не повний список гучних імен, задіяних у картині.

Фільм розповість про зльоти та падіння безлічі персонажів в епоху переходу Голлівуду від німого до звукового кінематографу наприкінці 1920-х років. Причому деякі персонажі мають реальних прототипів.

В американський прокат фільм вийшов у грудні 2022 року і, попри всі покладені на нього надії, отримав не найкращі відгуки. З одного боку, критики хвалили "Вавилон" за акторську гру, звук та зйомку, однак критикували за сценарій, режисуру та розтягнутий хронометраж понад три години. Тим не менше, це не завадило фільму отримати номінації на "Золотий глобус" та ще низку престижних кінопремій.

Наразі на IMDb у фільму оцінка 7,4 бали з 10, а на Rotten Tomatoes – 55% схвалення від критиків та 51% від глядачів. Натомість на Metacritic кінооглядачі оцінили фільм в 61 бал, а широка аудиторія – в 6,8, в обох випадках оцінки відповідають характеристиці "в цілому позитивні відгуки".

Водночас наразі фільм вважається провальним в прокаті, адже майже за місяць в домашньому прокаті він зумів зібрати лише трохи менше 15 мільйонів доларів при бюджеті близько 80 мільйонів.

Детальніше про фільм "Вавилон" читайте в огляді УНІАН.

Одного чудового ранку

Un beau matin (Франція, Німеччина, 2022)

В центрі сюжету цієї зворушливої драми – молода жінка Сандра, яка постійно розривається між роботою, турботою про маленьку дочку та доглядом хворого батька, стан якого стрімко погіршується. А ось на щось для себе в неї зовсім не вистачає часу, аж поки вона не заводить бурхливий роман з красенем-науковцем Клеманом.

Головну роль у фільмі виконала французька акторка Леа Сейду, відома за стрічками "Спектр" і "Не час помирати" про Джеймса Бонда, а також фільмами Веса Андерсона "Готель Ґранд Будапешт" і "Французький вісник". Також у фільмі задіяні такі зірки французького кіно, як Паскаль Ґреґґорі ("Життя в рожевому кольорі", "Жанна д’Арк"), Мельвіль Пупо ("Час прощання", "Золота молодь", "З божої волі") та Ніколь Ґарсії ("Люпен", "Ілюзія кохання").

Світова прем'єра фільму "Одного чудового ранку" відбулася на Каннському кінофестивалі 2022 року, де картина здобула премію Label Europa Cinemas – нагороду асоціації європейських кінотеатрів.

Наразі рейтинг фільму на IMDb становить 7 балів з 10, на Rotten Tomatoes – 88% схвалення від критиків та 100% від широкої аудиторії, а на Metacritic – 86 балів від кіноекспертів, що відповідає характеристиці "всезагальне визнання", з позначкою must see.

Детальніше про фільм читайте в огляді УНІАН.

Бюро знахідок

Objetos (Іспанія, Аргентина, Німеччина, 2022)

Цей трилер розповість про працівника великого бюро знахідок, де речі зберігаються десятиліттями. Маріо проводить свій вільний час, розслідуючи походження цих речей, щоб повернути їхнім власникам втрачені шматочки життя. Одного разу Маріо знаходить у валізі мертву дитину. Розслідування виводить його на слід організації, що займається торгівлею людьми.

Головну роль у фільмі виконав іспанський актор Альваро Морте, відомий за роллю "Професора" у популярному серіалі "Паперовий дім".

У світовий прокат фільм вийшов ще влітку 2022 року та отримав середні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 5,5 балів з 10.

Jung E

JUNG_E (Південна Корея, 2023)

Цей науково-фантастичний фільм покаже спустошену Землю, яка у 22 столітті стала більше не придатна для життя через зміни клімату. Поступово в притулку, побудованому для виживання людей, спалахує внутрішня війна, перемога у якій залежить від пошуку способу клонувати легендарну найманку Jung_E та створити на її основі армію бойових роботів.

Режисером фільму виступив Йон Сан Хо, який свого часу створив знаменитий постапокаліптичний хоррор "Потяг до Пусана" та дарк фентезі серіал "Поклик пекла" для Netflix.

Головну роль у фільмі, після десятирічної перерви у кар'єрі, виконала Кан Су Йон, яку часто називають першою корейською кінозіркою світового масштабу. На жаль, це була її остання робота – у травні 2022 року акторка несподівано померла у віці 55 років в результаті крововиливу в мозок.

Також у стрічці задіяні Кім Хьон Джу, яка до цього зіграла в цілій купі популярних серіалів у Південній Кореї, в тому числі в "Поклику пекла", та висхідна південнокорейська зірка Рю Кьон Су ("Поклик пекла", "Глюк").

Фільм вийде 20 січня на Netflix.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

Кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями – на їхню роботу впливає комендантська година, повітряні тривоги та відключення електроенергії.

Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і вирушити в найближче бомбосховище. Зазвичай, якщо тривога менше 20 хвилин, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – пропонують обміняти квиток на інший сеанс. Опцію повернення коштів за скасовані сеанси пропонують нечасто.

Щодо відключення електроенергії, то у деяких кінотеатрах вже є генератори, тому фільми показують і під час відключення світла. Якщо ж у кінотеатрі немає генератора та сеанс скасовують, тоді діє аналогічна система обміну квитків, як у випадку з повітряними тривогами.

***

Крім того, ви можете подивитися фільми, що вийшли в попередні тижні, та найцікавіші серіали січня 2023 року.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся