Кадр з фільму "Глибокі води" / фото vlg.film

Незабаром в українських кінотеатрах покажуть довгоочікуваний еротичний трилер "Глибокі води" (Deep Water) з Беном Аффлеком і Аною де Армас, за яким однаково стежила не тільки професійна кінопреса, а й світські видання по всьому світу.

Крім жанру фільму, пікантності цьому релізу додала особиста історія навколо нього: під час зйомок між головними зірками – Аффлеком і де Армас –  розгорівся роман, разом вони провели перші півроку карантину і несподівано розлучилися, після чого Ана з'явилася в товаристві одного з керівників Tinder, а Бен возз'єднався зі своєю колишньою коханою Дженніфер Лопес.

І ось нарешті спільне кіно виходить на екрани, зірки не поспішають роздавати інтерв'ю, а весь світ відпускає жарти про те, як буде виглядати прем'єра фільму. Ми ж разом з vlg.film вирішили розібратися, що собою являє сучасна екранізація бестселера Патриції Хайсміт ("Талановитий містер Ріплі") у виконанні Едріана Лайна – режисера культових фільмів "9 з половиною тижнів" і "Фатальний потяг". 

Про що фільм і як сюжет відрізняється від книги

За сюжетом фільму, красива подружня пара Віктор (Бен Аффлек) і Мелінда (Ана де Армас) Ван Аллени проживають в "столиці джазу" – Новому Орлеані. На перший погляд у них є все – чарівна дочка, гроші, гарний будинок, широке коло успішних друзів. Але за цим фасадом – свої таємниці. Їхній шлюб перетворився на порочну гру, де вона навмисно не приховує свої зради, а він прощає їй все. Коли одного з її коханців знаходять мертвим, подружжя все сильніше затягують глибокі води підозр і брехні. 

Картина знята за однойменним романом Хайсміт "Глибокі води", виданим ще в 1957 році. Фабула сюжету та імена героїв залишилися без змін, але події перенесені з 50-х в сучасність. І, очевидно, що це не єдина істотна зміна книги – в оригіналі Ван Аллени вже давно жили в шлюбі без любові, але звичаї їхнього кола в 50-х закономірно обмежували волю до розлучення. Водночас в сучасності – це вже давно не проблема, і навіть більше, судячи з першого тизеру фільму – в цій парі все ще є пристрасть. Що робить кіно куди більш інтригуючим для шанувальників Аффлека і де Армас.

Хто в ролях

Подружню пару Ван Алленів, про яку пліткує весь бомонд Нового Орлеана, зіграли двічі лауреат премії "Оскар" Бен Аффлек і зірка "Ножі наголо" і "Не час помирати" Ана де Армас. Незважаючи на те, що сюжет сфокусований на грі в кішки-мишки між їхніми героями, другорядні персонажі грають у фільмі величезну роль. 

Кадр з фільму "Глибокі води" / фото vlg.film

Двох ймовірних коханців героїні де Армас зіграли голлівудські красені Фінн Віттрок ("Американська історія жахів", "Гра на пониження") і Джейкоб Елорді ("Ейфорія","Пірати Карибського моря: Помста Салазара"). У ролях близьких друзів героя Аффлека опинилися Ліл Рей Ховері ("Персонаж", " Пастка") і Деш Майхок ("Рей Донован", "Поцілунок навиліт"), а новими і вельми підозрілими сусідами Ван Аленнов стали Трейсі Леттс ("Форд проти Феррарі", "Маленькі жінки") і Крістен Конноллі ("Картковий будиночок", "Хижа в лісі").  

Команда творців

"Глибокі води" зняті знаменитою студією New Regency, яка стояла за багатьма відомими картинами з великими зірками. Серед понад сотні її фільмів легко виділити "Загублену", "Легенду Г'ю Гласса", "Бьордмена", "Містера і місіс Сміт", "Бійцівський клуб", "Адвоката диявола". Засновник студії і продюсер "Глибоких вод" Арнон Мілчен давно хотів взятися саме за цей роман Патриції Хайсміт.

Кадр з фільму "Глибокі води" / фото vlg.film

"Поки ми працювали над "Загуленою", то за однією з вечерь я запитав у автора роману Гілліан Флінн, чим вона надихалася, що мені потрібно прочитати, щоб зрозуміти, як така неймовірна історія народилася у Гіллін. Вона сказала просто – "Глибокі води" Хайсміт. Я зрозумів, що треба шукати права. І я дуже радий, що у нас вийшло і що Бен до нас повернувся. Це зовсім інша роль, але Бен завжди віддавав перевагу викликам. Роль Віка Ван Аллена – це виклик", – розповів Мілчен в одному з інтерв'ю. 

Адаптував роман до сучасності творець гучного шоу "Ейфорія" Сем Левінсон і досвідчений письменник Зак Хелм. І заради такої історії в режисуру повернувся один з головних майстрів жанру – номінант на премію "Оскар" Едріан Лайн, який прославився такими картинами як "9 з половиною тижнів", "Фатальний потяг", "Непристойна пропозиція" і "Невірна".

Кадр з фільму "Глибокі води" / фото vlg.film

"Я думав, що вже все встиг сказати. Але коли Арнон подзвонив і розповів про цю ідею – я вперше подумав, що ось вона, історія, для якої варто відвідати знову Голлівуд. Я великий шанувальник прози Хайсміт, мені подобається все, що робить Сем Левінсон – тому рішення було прийнято куди швидше, ніж очікували мої близькі", – розповів Лайн в інтерв'ю виданню Deadline.

І, дійсно, останній фільм Лайна – трилер "Невірна" з Дайан Лейн і Річардом Гіром – вийшов ще в 2002 році. У фільму були дуже позитивні відгуки, високий бокс-офіс, номінація на "Оскар" за найкращу жіночу роль, але несподівано режисер пішов у безстрокову відпустку. Причина була проста: втома. Мабуть, "Глибокі води" впоралися з цією втомою.

Прем'єра 

"Глибокі води" повинні були вийти на екрани в 2020 році, але фільм був перенесений на рік у зв'язку з пандемією і опинився в цьому ряду з іншими релізами студії 20th Century, яка тепер є частиною корпорації Disney. Йдеться про низку масштабних арт-мейнстрімних картин, на кшталт "Вестсайдської історії" і "Останньої дуелі", які показали дуже низькі збори в американському прокаті.

Кадр з фільму "Глибокі води" / фото vlg.film

Безумовно, випускати еротичний трилер в такій ситуації виявилося справою вкрай ризикованою, тому в кінотеатрах "Глибокі води" вийдуть лише в обмеженому переліку країн, серед яких і Україна. Тому в нас з вами буде можливість з 18 березня побачити повернення Едріана Лайна до улюбленого жанру, а також оцінити силу "акторської хімії" між Беном Аффлеком і Аною де Армас.

'Глибокі води': що відомо про еротичний трилер з Беном Аффлеком та Аною де Армас

Вас також можуть зацікавити новини: