Кадр з фільму "Світ Юрського періоду: Домініон" / фото Universal Pictures

Старий-новий "Світ Юрського періоду" і повернення "Бівіса і Баттхеда": що подивитися на вихідних

08:13, 23.06.2022
4 хв.

Цього тижня в український прокат вийде третій фільм із серії "Світ Юрського періоду", в якому також до своїх ролей повернуться кілька акторів з оригінального "Парку Юрського періоду". Онлайн, тим часом, вийдуть мультфільм для дорослих "Бівіс і Баттхед роблять Всесвіт" і комедійний бойовик "Людина з Торонто" з Кевіном Хартом і Вуді Харрельсоном. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок в кінотеатрах України та онлайн.

Які фільми показують в кінотеатрах України з 23 червня

Цього тижня на українських кіноманів чекає одна новинка на "великих екранах". Також можна подивитися фільми, які вийшли в прокат в минулі тижні.

Світ Юрського періоду: Домініон / Jurassic World Dominion (США, 2022)

Події нового фільму про відроджених динозаврів розгортатимуться через деякий час після попередньої частини, в світі, де величезні рептилії тепер живуть поруч з людьми. Після подій 2018 року динозаври стали поширені в диких місцях, що оточують міста по всьому світу. Стародавні ящери і сучасні люди намагаються співіснувати в одній екосистемі, проте часом це призводить до фатальних наслідків.

До своїх ролей повернуться актори з перших двох частин нової трилогії "Світ Юрського періоду" – Кріс Претт ("Вартові галактики", "Пасажири") і Брайс Даллас Ховард ("Таємничий ліс", "Прислуга"). Також у фільмі з'являться актори з оригінального "Парку Юрського періоду" – Сем Нілл ("Гострі картузи", "Книга джунглів"), Джефф Голдблюм ("Муха", "Тор: Рагнарок") і Лора Дерн ("Шлюбна історія", "Синій оксамит"). Серед новачків франшизи – Омар Сі ("1+1", "Люпен").

Режисером фільму виступив Колін Треворроу, який відповідав за постановку першої частину "Світу Юрського періоду" (2015) і сценарій другої (2018).

Тестові покази фільму відбулися ще на початку червня 2022 року, за підсумками яких він отримав змішані відгуки. Так, на старті показів на IMDb оцінка фільму склала 6,1 бала з 10, тоді як на Rotten Tomatoes він отримав лише 35% схвалення від критиків і 81% від широкої аудиторії.

Що подивитися онлайн на вихідних

Онлайн на цьому тижні вийде також парочка цікавих новинок.

Бівіс і Баттхед роблять Всесвіт / Beavis and Butt-Head Do the Universe (Paramount+, прем'єра 23 червня 2022 року)

Герої легендарного мультсеріалу для дорослих, який крутили на MTV в 90-х, роблять чергову спробу камбеку. Події розгортаються приблизно через рік після попереднього повнометражного фільму серії "Бівіс і Баттхед роблять Америку". Цього разу двоє бовдурів з низькопробним гумором і проблемами з жінками, які тепер стали місцевими героями, якимось чином приєднуються до космічної місії, потрапляють в чорну діру і переміщаються з 1998 року в 2022-й.

Людина з Торонто / the Man from Toronto (Netflix, прем'єра 24 червня 2022 року)

Цей комедійний бойовик розповість про невдаху на ім'я Тедді, який змушений об'єднатися з безжальним вбивцею Ренді на прізвисько "Людина з Торонто", після того як їх переплутали один з одним під час оренди житла на Airbnb.

Головні ролі у фільмі виконали Кевін Харт ("Дуже страшне кіно 3", "Півтора шпигуна", "Джуманджі") і Вуді Харрельсон ("Природжені вбивці", "Ласкаво просимо в Zомбіленд", "Голодні ігри"). Також у фільмі знімалася зірка "Теорії великого вибуху" Кейлі Куоко.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

З поверненням великих прем'єр українські кінотеатри почали поступово збільшувати кількість сеансів на день. При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботі громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

Водночас, кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути зал і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

***

Крім того, ви можете подивитися найкращі серіали червня 2022 року – цього тижня представлять третій сезон "Академії Амбрелла", перший сезон "Паперового будинку: Корея" і четвертий сезон "Світу Дикого Заходу".

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся