Кадр з фільму "Спайдергед" / фото Netflix

Мультфільм "Я – панда", драма "Камон Камон" і трилер "Спайдергед": головні прем'єри тижня

08:13, 16.06.2022
6 хв.

Цього тижня в український прокат вийде анімаційний фільм "Я – панда" від Pixar, чорно-біла драма "Камон Камон" з Хоакіном Феніксом і ще парочка новинок. Тим часом, онлайн відбудеться прем'єра науково-фантастичного трилера "Спайдергед" з Майлзом Теллером і Крісом Хемсвортом, а також сімейної комедії "Батько нареченої" з Енді Гарсією. Детальніше читайте в огляді УНІАН.

УНІАН підготував традиційну добірку новинок в кінотеатрах України та онлайн.

Які фільми показують у кінотеатрах України з 16 червня

Цього тижня на українських кіноманів чекає кілька новинок на "великих екранах". Також можна подивитися фільми, які вийшли в прокат в минулі тижні.

Я – панда / Turning Red (США, 2022)

Анімаційний фільм "Я – панда" від Pixar і Walt Disney Pictures, також відомий під назвою "Я червонію", розповідає про тринадцятирічну школярку китайсько-канадського походження Мейлін "Мей" Лі, яка одного разу дізнається, що в пориві емоцій вона неконтрольовано перетворюється на гігантську червону панду.

Фільм вийшов у світовий прокат у березні 2022 року і отримав переважно позитивні відгуки. Так, на IMDb у нього оцінка 7 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 94% схвалення від критиків і 72% від глядачів.

До слова, кілька пісень до фільму написали і виконали Біллі Айліш й її брат Фіннеас О'коннелл.

Камон Камон / C'mon C'mon (США, 2021)

Ця чорно-біла драма від студії А24, що відгриміла на кількох фестивалях незалежного кіно ще восени 2021 року, розповість про радіожурналіста, який разом зі своїм племінником відправляється в подорож, яка змінить їх раз і назавжди.

Головну роль у фільмі виконав один з найяскравіших акторів сучасності Хоакін Фенікс ("Майстер", "Вона", "Джокер"), відомий своїм умінням вживатися в роль до самого кінця.

Фільм отримав позитивні відгуки критиків, а також був відзначений кількома престижними нагородами і номінаціями. Так, на IMDb у нього оцінка 7,5 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 94% схвалення від критиків і 79% від глядачів.

Флешбек / Memory ( США, 2022)

Черговий бойовик з Ліамом Нісоном, який також проходить під локалізованою назвою "Пам'ять", розповідає про найманого вбивцю Алекса Льюїса, який страждає на хворобу Альцгеймера і повільно втрачає пам'ять. На старості років він хоче піти на пенсію, але так просто з бізнесу вийти не можна. Незабаром він отримує завдання, яке суперечить його моральним принципам, і в підсумку сам перетворюється на мішень.

Крім самого Нісона, у фільмі зіграли Гай Пірс і Моніка Белуччі. Режисером виступив новозеландський режисер Мартін Кемпбелл, який зняв кілька фільмів бондіани з Пірсом Броснаном і Деніелом Крейгом. Фільм є ремейком бельгійського фільму "Синдром Альцгеймера" 2003 року.

"Флешбек" вийшов у світовий прокат у квітні 2022 року, отримавши слабкі відгуки критиків і трохи теплішу реакцію глядачів. Так, на IMDb у нього оцінка 5,6 балів з 10, а на Rotten Tomatoes – 30% схвалення від критиків проти 81% від глядачів.

Коханці / Amants ( Франція, 2020)

Цей мелодраматичний трилер розповість про двох закоханих – Симона і Лізу, які змушені розлучитися після того, як хлопець випадково стає злочинцем-втікачем. Через три роки Ліза зі своїм новим чоловіком відправляється на екзотичний острів в Індійському океані, де якраз переховується її колишній коханий.

Головні ролі у фільмі виконали зірка "Німфоманки" Стейсі Мартін, відомий за фільмами "Ів Сен-Лоран" і "Франц" П'єр Ніне і легенда французького кіно Бенуа Мажімель ("Ненависть", "Піаністка", "Багряні ріки 2").

Світова прем'єра фільму відбулася на Венеціанському кінофестивалі 3 вересня 2020 року, де він отримав змішані відгуки критиків. На IMDb у нього оцінка 5,5 балів з 10.

Що подивитися онлайн на вихідних

Онлайн на цьому тижні вийде також парочка цікавих новинок, а також кілька успішних фільмів минулих років.

Спайдергед / Spiderhead (Netflix, прем'єра 17 червня 2022 року)

Події цього науково-фантастичного трилера відбуваються в недалекому майбутньому в установі, де проводяться експерименти над ув'язненими з використанням наркотиків, що змінюють емоції. Бажаючи скоротити свій термін в обмін на участь в дослідах, сюди потрапляють двоє молодих людей, між якими з часом встановлюється тісний зв'язок.

Головні ролі у фільмі виконали зірка недавнього "Топ Ган: Меверік" Майлз Теллер і Джерні Смоллетт, що засвітилася в ролі Чорної Канарки у фільмі "Хижі пташки". Роль наглядача установи дісталася Крісу Хемсворту, відомому за роль Тора у фільмах кіновсесвіту Marvel.

Батько нареченої / Father of the Bride (HBO Max, прем'єра 16 червня 2022 року)

Ця сімейна комедія розповість історію батька, який намагається змиритися з тим, що його дочка виходить заміж. Фільм покаже те, що відбувається, крізь призму різноманітних стосунків у великій кубино-американській родині.

Головну роль у фільмі виконує легендарний Енді Гарсія ("Недоторкані", "Хрещений батько 3", "Одинадцять друзів Оушена"). Роль матері нареченої дісталася королеві латиноамериканської поп-музики Глорії Естефан, роль нареченої – Адрії Архоне ("Справжній детектив", "Смарагдове місто"), а роль нареченого – Дієго Бонеті ("Термінатор: Темні долі", "Королеви крику").

Також на Netflix з 15 червня стануть доступні такі фільми минулих років, як оскароносна драма "Мемуари гейші" (Memoirs of a Geisha, 2005), гостросюжетний вестерн Рона Ховарда "Останній рейд" (The Missing, 2003) з Томмі Лі Джонсом і Кейт Бланшетт, а також комедійний слешер "Химери" (Freaky, 2020) з Вінсом Воном і Кетрін Ньютон.

Як працюють кінотеатри в умовах воєнного часу

З поверненням великих прем'єр українські кінотеатри почали поступово збільшувати кількість сеансів на день. При цьому сеанси прив'язані до комендантської години і роботи громадського транспорту – найбільш ранні сеанси починаються о 10:00, а найпізніші – о 19:00.

Водночас, кінотеатри в умовах воєнного стану працюють з певними особливостями. Так, якщо починається повітряна тривога, то показ фільму зупиняється, а глядачів просять покинути залу і відправитися в найближче бомбосховище. Найчастіше, якщо тривога менше півгодини, то показ фільму продовжують з того місця, на якому зупинилися, якщо довше – повертають гроші або пропонують обміняти квиток на інший сеанс.

***

Крім того, ви можете подивитися найращі серіали червня 2022 року – цього тижня стартує чорна комедія "Дурень від Бога" від акторського/подружнього дуету коміків Бена Фальконе і Меліси МакКарті.

Марина Григоренко

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся